Inspiratie voor je India vakantie

Afwisseling tijdens een individuele India vakantie vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in India, maar ook wat wij als Riksja India te bieden hebben aan jou als klant.

India in beeld

Reis met ons mee naar India. De leukste plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

Vakantie India - ontmoeting met localsIndia vakantie - Taj MahalHotel tijdens je India reisRondreizen India - JaipurOntmoetingen tijdens je India vakantieVakantie India - VaranasiDwarka beach in Goa IndiaCurry koken tijdens je India reisThiksey klooster Himalaya - reizen IndiaIndia reizen - vervoer per riksjaVakantie India - koeien op de wegOlifant - Zuid-India vakantie

Onze top 5 bezienswaardigheden

1. Rajasthan

india udaipur

Udaipur

Je komt langs de bekende plekken van Rajasthan, de uitgestrekte woestijnprovincie van India. De felgekleurde sari’s en tulbanden steken fel af tegen het barre landschap en de vele kamelen, muilezels en gieren geven het land iets exotisch. Je gaat tijdens deze Rajasthan reis per auto met chauffeur ook het platteland op. Onderweg vaar je over het meer van de romantische stad Udaipur en verken je het fort van de blauwe stad Jodhpur. Je slaapt tijdens deze reis in een speciale mix van verblijven, van paleizen tot haveli’s. Lees meer over: “Kamelen en kastelen in Rajasthan”.

2. Wereldwonder Taj Mahal

taj mahal india

Taj Mahal

De Taj Mahal is een wereldwonder dat je niet mag missen. Op de route van Jaipur naar Agra is de Taj Mahal zeker niet het enige spectaculaire wereldwonder om je door te laten overweldigen. Verken de apentempel van Galta, het natuurpark Keoladeo in Bharatpur, de spectaculaire verlaten stad Fatehpur Sikri en het dromerige rode fort van Agra. Benieuwd naar de route? Bekijk dan onze bouwsteen: “Wereldwonderroute Jaipur – Agra” in Noord-India.

3. Tijgers in Ranthambore

Ranthambore India tijger

Tijger in Ranthambore

Ranthambore in Noord-India is niet alleen een van de mooiste nationale parken, het wordt ook door velen de beste plaats op de wereld genoemd voor het spotten van tijgers in het wild. Op een rotsmassief ligt een gigantisch fort van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de meren en de omgeving. Wij zagen daar onze eerste tijger al lui achter een rots liggen. Het park geeft geen garanties dat je tijdens de safari’s tijgers zult zien, je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben. Maar naast tijgers kun je allerlei andere diersoorten ontdekken en kun je genieten van rust en de natuur. Lees meer over: “De tijger en het fort”.

4. Ladakh (Himalaya)

groepje monniken sikh india

Monniken in Dharamsala

Je maakt kennis met twee totaal verschillende culturen: die van de sikhs en die van de boeddhistische monniken. Amritsar is de heilige stad van de sikhs. Hier vind je smalle straatjes en bazaars met kooplieden, het bekende India met veel kleuren en geuren. Vervolgens is het tijd voor rust en bezinning in Dharamsala met monniken, tempels en gebedsvlaggen. Leer meer over de Tibetaanse cultuur, wandel door de bossen of geniet vanaf je eigen balkon van het uitzicht over het Himalaya gebergte. Bekijk onze bouwsteen: “De Sikh en de Monnik”.

5. Kerala in Zuid-India

Houseboat Kerala

Kerala is de meest exotische plek van India, met rijstvelden en palmomzoomde India backwaters. In Periyar National Park trek je te voet de jungle door op zoek naar olifanten. Ook hebben we een spice tour en smakelijke kookworkshop voor je ingepland. Daarna vaar je op een authentieke houseboat door de backwaters. Leun lekker achterover en zie hoe het leven langs de oevers langzaam aan je voorbij trekt. Lees meer over de bouwsteen: “Backwaters en wildlife”.

India BBROP

Bekijk onze overzichtskaarten van India met alle bouwstenen.

Algemene informatie India

Op deze pagina vind je veel algemene informatie die van belang is voor je India vakantie. Goede voorbereidingen treffen is belangrijk als je een verre reis gaat maken. Je vindt hier tips over onder meer gezondheid op reis, veiligheid en geldzaken. Ook bij onze India bouwstenen en India rondreizen kun je veel nuttige informatie terugvinden.

Zelf vinden wij het leuk om ons uitgebreid in te lezen in de bestemming. Voor India hebben wij veel gehad aan de Dominicus reisgids India. Deze reisgids geeft veel mooie foto’s en interessante achtergronden van bezienswaardigheden. Vooral handig als je reisprogramma al vast ligt, maar je jezelf ter plekke nog wel graag wat meer wilt inlezen en de nodige informatie over India wilt opzoeken.

Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie India:

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele India reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen India reis samenstellen. Of kies één van onze individuele India rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.

 

 

 

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op India en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.
  • Op zoek naar extra inspiratie voor jouw India-reis? Laat je emailadres achter en ontvang direct de beste insidertips van onze bestemmingsexpert.

Wij, Omar, Jorien en Vincent, de reisspecialisten van Riksja India, kunnen niet stoppen met praten over India en al het moois dat het land biedt. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 4,5 uur in onze wintertijd, 3,5 uur in de zomertijd
Taal: Hindi en Engels
Munteenheid: Indiase Rupees (afgekort tot INR)
Visum: Altijd nodig: in het hoogseizoen 25 dollar p.p., in het laagseizoen 10 dollar p.p.. Let op: de prijs voor het visum verandert regelmatig.

Blog

5 redenen waarom India een plek op je bucketlist verdient

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur