Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Van de Taj naar de Tibetaan

  Rondreis Ladakh

  Van de Taj naar de Tibetaan
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Jaipur - Agra – Delhi –Amritsar – Dharamsala – Manali – Leh (Ladakh) – Hundar – Kyagar - Delhi
  Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
  Reissom: € 2404,- p.p. bij 2 personen
  inclusief binnenlandse vlucht
  Reisperiode: voor Ladakh eind juni - half september

  Een rondreis die de hoogtepunten van de Gouden Driehoek combineert met het noordoosten van India, waar monniken in rode gewaden, Tibetaanse kloosters en witte bergtoppen het straatbeeld bepalen. Een reis voor reizigers die een bijzonder, onontdekt stuk India willen ontdekken of al eerder in het afwisselende India zijn geweest.

  Je reis begint in de roze stad Jaipur waar vrouwen in bont gekleurde sari's de schaduw bij Palace of the Winds opzoeken. Het wonder Taj Mahal en de verlaten stad Fatephur Sikri onderbreken je reis via Agra terug naar Delhi. Hier stap je op de trein naar Amritsar, het centrum van de indrukwekkende Sikh cultuur. Langs de Dalai Lama in Dharamsal rijd je bergopwaarts naar de pieken van de Himalaya. De authentieke kloosters van Ladakh zullen je doen denken aan Tibet.

  Overnachten: 19 nachten in karaktiristieke en gezellige hotels
  Excursies: city tour Jaipur (halve dag) met gids, bezoek aan het Amber Fort met gids, halve dag excursie Taj Mahal en Agra Fort met gids, yogales met docent in Dharamsala, dagexcursie per jeep naar kloosters van Shey en Tikse en hemis klooster met Engelstalige gids
  Transport: Delhi vliegveld – hotel, Delhi – Jaipur – Agra – Delhi – treinstation, Delhi treinstation – Amritsar per dagtrein, Amritsar treinstation – hotel – Dharamsala – Manali – Leh – Hundar – Kyagar – Leh, binnenlandse vlucht Leh – Delhi, Delhi luchthaven – hotel. Transfers per privé auto met chauffeur
  Maaltijden:
  • internationale vlucht
  • entreegelden
  • drankjes en maaltijden naast het genoemde ontbijt
  • fooien

  india koe straatDag 1 – Aankomst in Delhi

  Wanneer je arriveert in Delhi word je opgehaald door je chauffeur en naar het hotel gebracht. Wij vonden het wel zo prettig dat de aankomsttransfer in het hectische India alvast geregeld is. De meeste vluchten naar Delhi komen laat aan, net voor of na middernacht. Je hotel ligt op nog niet eens een half uur rijden van het vliegveld, zodat je niet gelijk tijdens deze korte India rondreis midden in de drukke stad overnacht. Het chaotische Delhi bewaren we graag nog even tot het einde van de India rondreis, als je al iets meer gewend bent en je Delhi beter kunt waarderen. In het dit hotel heb je een comfortabele kamer met eigen badkamer. Een prima plek om van je jetlag af te komen. Er is zelfs een fijne tuin en een zwembad, maar waarschijnlijk heb je daar weinig tijd voor.

  india rondreis jaipur

  Dag 2 en 3 – Jaipur, roze stad citytour

  Op dag 2 volgt de transfer van zo’n 4 tot 5 uur naar Jaipur. Je arriveert bij een sfeervol hotel dichtbij de oude stad. Op de derde dag is er ’s morgens een city tour ingepland. Je bezoekt het City Palace, de Observatory (gebouwd in de 18e eeuw door een astronomische koning) en de Palace of the Winds (Hawa Mahal).

  ’s Middags breng je een bezoek aan het Amber Fort dat even buiten de stad ligt. Vanuit het Amber Fort heb je een prachtig uitzicht over de ruige heuvels met alle indrukwekkende muren en forten die de Rajput en Moghuls daar hebben gebouwd. Jaipur-centrum is zeer levendig, met vele kleuren, kameelkarren, olifanten, riksja’s, en interessante tempels en paleizen.

   

  galta indiaDag 4 – Via tempels en natuur naar Agra

  Vandaag vertrek je vanuit Jaipur naar Agra. Op de route liggen een paar bezienswaardigheden die je op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Niet ver van Jaipur ligt de Monkey Temple van Galta. Na Galta rijd je zo’n drie uur voordat je arriveert bij Bharatpur. Vroeger gebruikten de Maharadja’s dit als jachtgebied, maar tegenwoordig is het een national park vol bijzondere vogelsoorten. Het is heerlijk om na de drukke stad even in de natuur te zijn. De leukste manier vinden wij om het park op de fiets te verkennen.

  De volgende stop is Fatehpur Sikri, ook wel de velaten stad genoemd. Het is een verzameling grote tempels en paleizen met ruïnes van oude huizen, tegenwoordig bewoond door papegaaien en apen. Diezelfde avond kom je aan in Agra.

   

  india tajmahalDag 5 – Van de Taj Mahal terug naar Delhi

  Sta extra vroeg op zodat je als voor de grote toeristenstroom bij de Taj Mahal bent. Dit wereldwonder is gebouwd door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Prachtig om het eens met eigen ogen te zien. Als je nog tijd hebt kun je ook naar het mooie Agra Fort gaan, ook zeker een aanrader. Je kunt het bezoek aan de Taj Mahal en het fort zelf gemakkelijk regelen vanuit het hotel waar je verblijft. Heb je liever een privétour met gids en vervoer met chauffeur die je naar beide bezienswaardigheden brengt, laat het ons dan even weten.

  Je reist nog dezelfde dag door naar Delhi. Het is nog zo’n 5 uur rijden. Ga lekker een hapje eten in de stad en rust een beetje uit. Morgenvroeg vertrekt je trein naar Amritsar.

  himalaya amritsar indiaDag 6 – Gouden tempel van de Sikh, Amritsar

  Vandaag begint de dag vroeg met een transfer van je hotel in Delhi naar het treinstation. Vanuit de comfortabele sneltrein zie je het groene landschap aan je voorbij trekken. Na een uur of 6 kom je aan in Amritsar, de eeuwenoude heilige stad van de Sikh cultuur. Het complex van de Golden Temple is waar het hier om draait. Naast de Taj Mahal is dit volgens velen een van de mooiste bouwwerken van India. De glanzende gouden tempel ligt in een grote vijver en is in de avond sprookjesachtig verlicht.

  In de smalle straatjes rondom het complex vind je verschillende bazaars waar ieder z’n eigen specialiteit heeft. Voor gouden juwelen is de Guru bazaar een bezoek waard, of ga af op de geuren van de Katra Kathian bazaar voor typisch lokale producten. Je slaapt in een prettig hotel in een rustig deel van de stad.

  dharamsala gebedsvlaggen tibet indiaDag 7 en 8 – Van de Sikh naar de Monnik, Dharamsala

  Na het ontbijt volgt er een privétransfer naar Dharamsala, ook wel ‘Little Tibet’ wordt genoemd en bekend als woonplaats van de Dalai Lama. Hier bepalen Tibetanen, monniken en Boeddhistische kloosters het straatbeeld, met het Himalayagebergte op de achtergrond.

  Loop een korte bedevaartstocht (kora) rond de tempels en de stupa’s. Of bezoek het Norbulingka instituut, een centrum voor Tibetaanse cultuur en traditionele kunst. Wil je iets actievers doen, maak dan een stevige wandeling in de heuvels, door naaldbossen en langs frisgroene theevelden.

  Je hotel ligt in het centrum van de stad, in een rustige buurt. De kamers hebben Tibetaanse details en vanaf je balkon kun je de zon boven de bergen zien opkomen.

  Manali tempel rondreis LadakhDag 9 en 10 Rondreis Ladakh – Van Dharamsala naar Manali

  Vanaf Dharamsala reis je per privétransfer naar Manali, waar je twee nachten verblijft. Voor de meesten betekent dit het vertrekpunt voor de reis over de op een na hoogste, geasfalteerde weg van de wereld naar Leh in Ladakh. Het is een rustige vallei voor Indiase honeymooners en waar hippies het kalm aan doen. De vallei vult zich met traditionele boerenhuizen, boomgaarden, akkers, koeien en verfrissende watervallen. Voor het eerst zul je merken dat je al op behoorlijke hoogte zit (2100 meter).

  Heerlijk ontspannen in de heetwaterbronnen van Vashist, na een wandeling van 3 kilometer langs een snelstromende rivier door een bloemrijke vallei. Drink een kop thee, gezellig in een van de theehuizen op weg naar de Hadimba houten tempel; het gaat hoogteziekte tegen. Voor leuke restaurants moet je in oud-Manali zijn. Doe het tijdens je dagen in Manali rustig aan, zodat je goed kan wennen aan de hoogte.

  manali leh road tibet indiaDag 11 – Dwars door de Himalaya

  Vroeg op, want er staat een behoorlijke rit op het programma van ongeveer 7 uur. Vanuit Manali stijg je steeds verder en laat je het groene landschap achter je. Op naar de hoge bergpieken en diepen dalen.

  Onderweg passeer je een bergpas van ongeveer 4000 meter en dat voel je goed. Het is fris en winderig. Je kunt hier ook goed merken wat voor invloed de hoogte op je ademhaling heeft. Inmiddels ben je omringd door gigantische toppen van 6000 meter. Je stopt regelmatig met de auto om van het uitzicht te genieten. Letterlijk en figuurlijk is dit voor vandaag het hoogtepunt. Je daalt vervolgens een klein stukje tot het dorpje Jispa waar je de nacht doorbrengt in een comfortabel hotel.

  bhutan monnik zong indiaDag 12 – Aankomst in Leh

  Vandaag staat de reis naar Leh op het programma. Na vertrek uit Jispa klim je verder het Himalaya gebergte in. Je zit inmiddels ver boven de boomgrens, waardoor de omgeving er uitziet als een stenige woestijn met sneeuw. Je passeert vandaag bizar hoge bergpassen en doorkruist een enorme, zanderige vlakte.

  Je rijdt door een verlaten gebied en even denk je dat je de enige bent op deze pas, samen met je chauffeur, het machtige landschap en wat stofwolken achter je auto. Als je onderweg stopt is het goed om veel thee en water te drinken. Tenslotte rijd je aan het einde van de dag de groene vallei van Leh binnen. Je overnachtingen in Leh zijn in een gezellige guesthouse.

  prayers-wheelDag 13 – Leh’s Tibetaanse paleis

  Er staat vandaag niets op het programma, waardoor je de tijd kunt gebruiken om te wennen aan de hoogte en Leh town kunt bezoeken. Leh ligt namelijk op 3500 meter boven zeeniveau. Het historische centrum van Leh bezit een negen verdiepingen tellend paleis dat veel weg heeft van het beroemde Potala in Lhasa.

  Verder kun je een bezoek brengen aan de bazaar, waar kleurrijke sieraden en typisch Tibetaanse producten worden verkocht. Of kruip gewoon met een boek op een bankje in de zon. Maak er in ieder geval een relaxte dag van.

  monnik hoorn tibet indiaDag 14 – Tibetaanse kloostertocht

  Je gids haalt je deze ochtend per jeep op bij het guesthouse voor een kloosterdag. Je eerste stop is het oude klooster van Shey, waar een 12 meter hoge mediterende Buddha staat.

  Daarna ga je naar de beste plek om religieuze ceremonies te bewonderen. In het Thikse klooster tref je meestal vele monniken aan. Het is heel speciaal om van achterin de ruimte een mystieke ceremonie mee te maken.

  Als laatste stap je binnen in het grote klooster van Hemis. Op de binnenplaats fladderen de kleurrijke gebedsvlaggen heen en weer en aan de wanden hangen traditionele Thangka schilderijen.

  rondreis ladakh vrouw Dag 15 – Reis van Leh naar Hundar

  Tijdens de expeditie van Leh naar de Nubra vallei kom je over de een van de hoogste bergpassen ter wereld. Het uitzicht van boven kunnen we moeilijk beschrijven; dat moet je met eigen ogen zien! Dan daal je af naar het dal waar je de Nubra dorpjes vindt. Toen de zijderoute nog in gebruik was, waren de dorpen belangrijke handelscentra. Er liepen paarden, kamelen en yaks over dezelfde weg om de handelswaar uit verre oorden te vervoeren.

  Je bezoekt het belangrijke klooster Chamba Gompa, vlakbij een enorme Buddha die uitkijkt over de vallei. Op weg naar het hotel kom je door een stuk woestijn waar je een kameelrit kunt maken. Wiebelend tussen twee bulten geniet je van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Je slaapt in een gezellig hotel in Hundar. Sluit de dag af in de tuin van het hotel, onder het genot van een lekker kopje thee.

  nubra vallei tibet indiaDag 16 – Van Hundar naar Kyagar

  Je ontbijt deze ochtend met uitzicht op het adembenemende landschap. Daarna vervolg je je reis naar Samstanling Gompa.Vervolgens gaat de route naar het heilige Yarab Tso, ofwel ‘het verborgen meer’. Vanaf de weg wandel je er in 15 minuten naartoe. Het is de ideale plek om te picknicken voor de lunch. In de weerspiegeling van het water kun je de mooiste foto’s maken.

  Voordat je naar het hotel gaat maak je nog een stop in Panamik, vroeger een belangrijk plaatsje op de oude zijderoute. Tegenwoordig staat het bekend om zijn warmwaterbronnen. Je kunt er een duik wagen, maar verwacht er niet teveel van. Je hotel wordt gerund door een familie en ligt aan de rand van Kyagar. Wij vonden het leuk om in de namiddag een wandeling te maken door het dorp en de omgeving. Doordat de vallei jarenlang afgesloten is geweest voor toeristen zullen de bewoners je vriendelijk ontvangen.

  ladakh trek gebedsvlaggen tibet indiaDag 17 – Van Kyagar terug naar Leh

  Na het ontbijt maak je je klaar voor de terugweg naar Leh. Je hebt vandaag weer zo’n 140 kilometer af te leggen en daar zul je met al die slingerweggetjes door de bergen zo’n 4,5 uur over doen. Op de weg terug ga je weer de Khardong La pas over die je op de heenweg ook al hebt getrotseerd. Voel je zo vrij om gewoon aan de chauffeur te vragen als je even een stop wilt maken om een mooie foto te maken onderweg.

  Eenmaal aangekomen in Leh brengt de chauffeur je weer naar het hotel waar je eerder ook al verbleef. Inmiddels kun je je weg in Leh gemakkelijk vinden en maak je nog eens een ommetje door het centrum.

  klooster deksit boeddha india tibetDag 18 – Terug naar Delhi

  Vandaag verlaat je dit mooie gebied in de bergen. Je vliegt in de loop van de dag terug naar Delhi. Je hebt kennis gemaakt met Ladakh: de belangrijkste kloosters, de gastvrije monniken en de witte berghellingen van de Himalaya. Maar ook met highlights als Delhi, Jaipur en de Taj Mahal.

  De chauffeur brengt je naar het hotel in Delhi. Je overnacht de laatste nacht hier in een comfortabel hotel. Je hebt nog een volle dag op Delhi te bezoeken, want de meeste vluchten gaan pas na middernacht. Uiteindelijk land je op dag 20 weer terug in Nederland.

  Heb je nog vragen over deze rondreis, mail of bel ons dan. Of vraag de reis aan via Mijn reisplan.