Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Van de Taj naar de Tibetaan

  Rondreis Ladakh

  Van de Taj naar de Tibetaan
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Jaipur - Agra – Delhi –Amritsar – Dharamsala – Manali – Leh (Ladakh) – Hundar – Kyagar - Delhi
  Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
  Reissom: € 2404,- p.p. bij 2 personen
  inclusief binnenlandse vlucht
  Reisperiode: voor Ladakh eind juni - half september

  Een rondreis die de hoogtepunten van de Gouden Driehoek combineert met het noordoosten van India, waar monniken in rode gewaden, Tibetaanse kloosters en witte bergtoppen het straatbeeld bepalen. Een reis voor reizigers die een bijzonder, remote stuk India willen ontdekken of al eerder in het afwisselende India zijn geweest.

  Je reis begint in de rode stad Jaipur waar vrouwen in bont gekleurde doeken de schaduw bij Palace of the Winds opzoeken. Het wonder Taj Mahal en de verlaten stad Fatephur Sikri onderbreken je reis via Agra terug naar Delhi. Hier stap je op de trein naar Amritsar, het centrum van de indrukwekkende Sikh cultuur. Langs de Dalai Lama in Dharamsal rijd je bergopwaarts naar de pieken van de Himalaya. De authentieke kloosters van Ladakh zullen je doen denken aan Tibet.

  Overnachten: 19 nachten in karaktiristieke en gezellige hotels
  Excursies: city tour Jaipur (halve dag) met gids, bezoek aan het Amber Fort met gids, halve dag excursie Taj Mahal en Agra Fort met gids, yogales met docent in Dharamsala, dagexcursie per jeep naar kloosters van Shey en Tikse en hemis klooster met Engelstalige gids
  Transport: Delhi vliegveld – hotel, Delhi – Jaipur – Agra – Delhi – treinstation, Delhi treinstation – Amritsar per dagtrein, Amritsar treinstation – hotel – Dharamsala – Manali – Leh – Hundar – Kyagar – Leh, binnenlandse vlucht Leh – Delhi, Delhi luchthaven – hotel. Transfers per privé auto met chauffeur
  Maaltijden:
  • internationale vlucht
  • entreegelden
  • drankjes en maaltijden naast het genoemde ontbijt
  • fooien

  india koe straatDag 1 – Aankomst in Delhi

  Als je arriveert in Delhi word je opgehaald door je chauffeur en naar het hotel gebracht. Wij vonden het wel zo prettig dat de aankomsttransfer in het hectische India alvast geregeld is. De meeste vluchten naar Delhi komen ’s avonds laat aan, tegen middernacht. Je hotel ligt op ongeveer een half uur rijden van het vliegveld, zodat je niet gelijk tijdens deze korte India rondreis middenin de drukke stad overnacht. Het chaotische Delhi bewaren we graag nog even tot het einde van de India rondreis, als je al iets meer gewend bent en je Delhi beter kunt waarderen. In het dit hotel heb je een comfortabele kamer met aangrenzende badkamer. Een prima plek om van je jetlag af te komen.

  eten jaipur indiaDag 2 en 3 – Jaipur, roze stad citytour

  Op dag 2 volgt de transfer van 4 tot 5 uur per minibus naar Jaipur. Je arriveert bij een gezellig familiehotel dichtbij de oude stad. De kamers zijn fraai vormgegeven met antiek meubilair en traditionele Indiase ornamenten. Het ontbijt is in de gezellige woonkamer van het hotel. De familie doet haar uiterste best om het naar je zin te maken. Je slaapt twee nachten op deze rustige locatie.

  Op de derde dag is er ’s morgens een city tour ingepland, je bezoekt het City Palace, de Observatory (gebouwd in de 18e eeuw door een astronomische koning) en het Palace of the Winds (Hawa Mahal). ’s Middags breng je een bezoek aan het Amber Fort wat even buiten de stad ligt. Vanuit het Amber Fort heb je een prachtig uitzicht over de ruige heuvels met alle indrukwekkende muren en forten die de Rajput en Moghuls daar hebben gebouwd. Jaipur-centrum is zeer levendig, of liever ronduit turbulent met vele kleuren, heel veel mensen in gewaden uit alle omliggende streken, kamelenkarren, olifanten, bedelaars, riksja’s, tempels, forten en paleizen.

  india rondreis jaipurIn de oude roze stad wacht het City Palace en het ‘Palace of the Winds’. Het City Palace heeft ook een aantal prachtige musea met ondermeer miniatuurschilderingen in typisch Indiase naïeve stijl. Als de vlag uit hangt is de Maharadja ook thuis. Het Palace of the Winds is een wereldberoemd smal bouwwerk met talloze raampjes waar de vrouwen van het harem ongezien naar de processies in de straat konden gluren. Niet iedereen weet dat je via de achterkant van het gebouw naar binnen kunt en daar zelf van het uitzicht kunt genieten. Op de ruige heuvels bij Jaipur ligt het Majestueuze Amber Fort en Tiger Fort. Je kunt vanuit Jaipur ook per olifant naar Amber toegaan.

  galta indiaDag 4 – Via mystieke tempels en rust in Barathpur naar Agra

  Vandaag vertrek je vanuit Jaipur in oostelijke richting. Niet ver van Jaipur ligt een verborgen mystieke plek die op mij steeds grote indruk maakt. Dit is Galta, -ook wel bekend als Monkey Temple- een pelgrimsoord dat iedere dag vele mensen in kleurrijke gewaden aantrekt. Het water dat uit de rotsen stroomt gaat door voor heilig Gangeswater, hoewel dat geografisch niet helemaal te rijmen valt. De mensen baden en zingen op de trappen die naar de poelen leiden die gescheiden zijn voor mannen en vrouwen. Hun geluiden weerklinken tegen de rotsen die zich als het ware openen in een open terrein waar allerlei tempeltjes zijn gebouwd die vergeven zijn van de apen. Na Galta rijd je zo’n drie uur voordat je arriveert bij Bharatpur. Verschillende Maharadja’s van de Singh familie gebruikte dit gebied als hun jachtgronden. Dit is een fascinerende waterwereld die wordt doorkruist door allerlei dijkjes. Het is heerlijk om na de drukke stad even in de natuur te zijn.

  india fatehpur sikri agraEr zijn vele zeldzame vogels zoals de Siberische kraanvogel en tegenwoordig houden zich er zelfs enkele tijgers afkomstig van Ranthambore op die een soezende watervogel wel een goede prooi vinden. Ga ook naar Python point, een benaming die serieus moet worden genomen, want wij zagen er een beendik geelgeblokt loeder over de dijk het water in glijden. Alsof dit nog niet genoeg was bezoek je enkele kilometers verderop de overweldigende site Fatehpur Sikri. De grote heerser Akbar (wat ook al groot betekent) heeft hier een hoofdstad gesticht die in die tijd haar weerga niet kende. Omdat men er na 40 jaar achterkwam dat de watertoevoer niet goed te organiseren viel in dit droge land, hebben alle bewoners van de stad hun boeltje gepakt en de stad verlaten. Wat achter bleef is een fenomenale verzameling van grote tempels en paleizen met daar omheen ruïnes van oude woningen. Overal zijn groene papegaaien en apen. Akbar was een man die geloofde in het samenbrengen van alle religies en van ieder geloof had hij wel een vrouw die hij een apart verblijf gaf.

  Na Fatehpur rijd je door naar Agra waar je arriveert bij het huis van de familie Lamba. Ervaar de warme gastvrijheid van een Indiaas gezin. Meneer Lamba is een gepensioneerde legerofficier die vol zit met verhalen.

  india tajmahalDag 5 – Agra, het wereldwonder Taj Mahal en Agra fort

  Na het ontbijt in de tuin van de Lamba’s ga je nog twee overweldigende sites bezoeken. ’s Morgens vroeg word je naar de Taj Mahal gebracht. Voordat ik naar de Taj ging had ik zulke grote verwachtingen dat ik zeker wist dat het tegen zou vallen. Toch was het bouwwerk, zoals het daar sereen stond in het eerste ochtendlicht, nog indrukwekkender dan mijn verwachtingen. Het is een van de weinige gebouwen die je echt kan aangrijpen. Het is daar neergezet door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw en is een toonbeeld van ingetogen harmonie. Hierna gaan we naar het Agra Fort. Dit grootse en fijnzinnige bouwwerk vervalt aan het eind van de middag in een dromerige sfeer met gouden licht dat schuin door de pilarengalerijen valt. Er zijn prachtige courtyards die doen denken aan het Alhambra in Granada. Vanaf de Majestueuze muren kun je uitkijken op de Taj Mahal, net als Sjah Jahan die daar de laatste jaren van zijn leven door zijn liefhebbende zoon was opgesloten.

  new delhi rondreis indiaDag 6 – Van Agra naar Delhi

  Vanaf Agra reis je vandaag terug naar Delhi. Er is eventueel ruimte voor een city tour in Delhi, je kunt het volgende bezoeken; de India Gate, Humayuns Tombe, Qutab Minar Red Fort en Raj Ghat. Maar even bijkomen of slapen in je hotel in Delhi is natuurlijk ook niet verkeerd. Morgen vertrekt je trein naar Amritsar.

  himalaya amritsar indiaDag 7 – Gouden tempel van de Sikh, Amritsar

  Vandaag begint de dag vroeg met een transfer van je hotel in Delhi naar het treinstation. Vanuit de comfortabele sneltrein zie je het groene landschap aan je voorbij trekken. Na een uurtje of zes kom je aan in Amritsar, de eeuwenoude heilige stad van de Sikh cultuur. Het complex van de Golden Temple is waar het hier om draait. Naast de Taj Mahal is dit volgens velen een van de mooiste tempels van India. De glanzende gouden tempel ligt in een grote vijver en is in de avond sprookjesachtig verlicht. Deze plek doet ons denken aan een ritje in de Fata Morgana.

  In de smalle straatjes rondom het complex vind je verschillende bazaars met ieder z’n eigen specialiteit. Voor gouden juwelen is de Guru bazaar een bezoek waard, of ga af op de geuren van de Katra Kathian bazaar voor typisch lokale producten. Je hebt de middag om door de straatjes van Amritsar te struinen. Je slaapt in een prettig hotel in een rustiger deel van de stad.

  dharamsala gebedsvlaggen tibet indiaDag 8 – Van de Sikh naar de Monnik

  Na het ontbijt volgt er een transfer per privé auto heuvelopwaarts naar Dharamsala, een plek die ook wel ‘Little Tibet’ wordt genoemd. Halverwege de middag kom je hier aan. De stad Dharamsala staat bekend om de Dalai Lama die hier zetelt, samen met de Tibetaanse regering in ballingschap. Hier bepalen Tibetanen, monniken en Boeddhistische kloosters het straatbeeld. Dharamsala ligt aan de voet van het Himalaya gebergte. Het koele klimaat zal je heerlijk verrassen na drukke en hectische plaatsen als Delhi en Amritsar. Loop een korte bedevaartstocht (kora) rond de belangrijkste tempel, langs stupa’s, kleine tempels en gebedsvlaggen in de naaldbossen. Een stukje Ardennen met een Tibetaans karakter.

  In het centrum van de stad ligt je hotel, dat een huiselijke sfeer uitstraalt. De kamers hebben Tibetaanse details en vanaf je balkon kan je de zon boven de bergen zien opkomen. Het hotel ligt in een heerlijk rustige buurt, op loopafstand van de hoofdtempel van de Dalai Lama.

  dharamsala yogales tibet indiaDag 9 – Tibet in de Ardennen

  Dharamsala is de aangewezen plek voor rust en bezinning. Vandaag ga je dit zelf meemaken tijdens een yogales. Een gediplomeerd yogadocent leert je de beginselen van deze eeuwenoude Indiase discipline. Door lichamelijke oefeningen, concentratie en ademhaling breng je je lichaam en geest in balans. Je doet de oefeningen in de buitenlucht, op een overdekt dakterras. Na twee uur ben je totaal ontspannen en kun je helemaal ‘zen’ je reis vervolgen. Wil je liever geen yogales? Laat het ons dan even weten.

  De rest van de dag kun je vrij besteden; in de omgeving is er genoeg te doen. Er zijn verschillende tempels en kloosters, die je vanzelf tegenkomt als je door de straten van Dharamsala loopt. De monniken die hier op lage toon hun gebeden prevelen, roepen typisch Tibetaanse beelden op. We raden je ook aan om het Norbulingka instituut te bezoeken, een centrum voor Tibetaanse cultuur en traditionele kunst. Wil iets actievers doen, maak dan een stevige wandeling in de heuvels, door naaldbossen en langs frisgroene theevelden.

  Manali tempel rondreis LadakhDag 10 en 11 Rondreis Ladakh – Van Dharamsala naar Manali

  Vanaf Dharamsala reis je per privé transfer naar Manali waar je twee nachten verblijft. Voor de meesten betekent dit het vertrekpunt voor de reis over de op een na hoogste, geasfalteerde weg van de wereld naar Leh in Ladakh. Maar voor anderen is het een rustige vallei waar Indische honeymooners naartoe reizen en waar hippies het kalm aan doen. De vallei vult zich met traditionele boerenhuizen, boomgaarden, akkers, koeien en verfrissende watervallen. Voor het eerst zul je merken dat je al op behoorlijke hoogte zit (2100 meter), probeer het dus rustig aan te doen.

  Heerlijk ontspannen in de heetwaterbronnen van Vashist, het is een wandeling van drie kilometer langs een snelstromende rivier door een bloemrijke vallei. Goed tegen de hoogte is thee drinken, gezellig in een van de theehuizen op weg naar de Hadimba houten tempel. Old-Manali is de plek voor leuke restaurants, je hotel is hier ook gelegen tussen de naaldbomen. Doe het tijdens je dagen in Manali rustig aan, zodat je goed kan wennen aan de hoogte. Dat is toch wel essentieel voor je rondreis naar Ladakh.

  manali leh road tibet indiaDag 12 – Dwars door de Himalaya

  Vroeg op, want er staat een behoorlijke rit op het programma van ongeveer 7 uur. Vanuit Manali stijg je steeds verder omhoog en laat je het groene landschap achter je. Op naar de hoge bergpieken en diepen dalen. Onderweg passeer je een bergpas van ongeveer 4000 meter en dat voel je goed. Het is fris en winderig. Je kan hier ook goed merken wat voor invloed de hoogte op je ademhaling heeft. Inmiddels ben je omringd door gigantische toppen van 6000 meter, je stopt regelmatig met de auto om van het uitzicht te kunnen genieten. Letterlijk en figuurlijk is dit voor vandaag het hoogtepunt. Je daalt vervolgens een klein stukje tot het dorpje Jispa waar je de nacht doorbrengt in een comfortabel hotel.

  bhutan monnik zong indiaDag 13 – Aankomst in Leh

  Vandaag staat de reis naar Leh op het programma. Andere reisorganisaties plannen onderweg nog overnachtingen in kleine dorpjes. Naar onze mening kun je beter doorrijden naar Leh, een lange tocht, maar dan ben je wel direct in de plaats waar je uiteindelijk ook voor gekomen bent. Het voordeel van het reizen per privé auto is dat je onderweg kan stoppen wanneer je wilt.

  Na vertrek uit Jispa klim je verder het Himalaya gebergte in. Je zit inmiddels ver boven de boomgrens, waardoor de omgeving er als een stenige woestijn met sneeuw uitziet. Je passeert ook vandaag bizar hoge bergpassen en doorkruist een enorme zanderige vlakte. Het is een verlaten gebied en even denk je dat je de enige bent op deze pas: samen met je chauffeur, het machtige landschap en wat stofwolken achter je auto. Als je onderweg stopt is het goed om veel thee te drinken, verder veel water. Tenslotte rijd je aan het einde van de dag de groene vallei van Leh binnen. Even helemaal niets, dat is waarschijnlijk ook precies wat je wilt. Je overnachting is in een knus guesthouse, ook voor de komende twee nachten.

  prayers-wheelDag 14 – Leh’s Tibetaanse paleis

  Er staat vandaag niets op het programma, waardoor je de tijd kunt gebruiken om te wennen aan de hoogte en Leh town kunt bezoeken. Leh ligt namelijk op 3500 meter boven zeeniveau. Het historische centrum van Leh bezit een negen verdiepingen tellend paleis dat veel weg heeft van het beroemde Potala in Lhasa. Dit Tibetaanse paleis in Leh schijnt ook als inspiratie gebruikt te zijn voor die in Lhasa. Verder kun je een bezoek brengen aan de bazaar, waar kleurrijke sieraden en typisch Tibetaanse producten worden verkocht. Of kruip gewoon met een boek op een bankje in de zon. Maak er in ieder geval een relaxte dag van.

  monnik hoorn tibet indiaDag 15 – Tibetaanse klooster tocht

  Je Engelssprekende gids haalt je vanochtend per jeep op bij het guesthouse, vandaag staat een kloosterdag gepland. Je eerste stop is het klooster van Shey, het oudste klooster dat je vandaag gaat bezoeken. Aan de overkant van een uitgestrekte grasvlakte met coniferen, omringd door kale, steile rotswanden staat Shey Gompa (klooster). Binnenin dit complex staat een twaalf meter hoog beeld van een mediterende Buddha.

  Van het oudste klooster ga je verder naar de beste plek om religieuze ceremonies te bewonderen. In het Thikse klooster tref je monniken aan, biddend tijdens het mystieke koraalgezang, ringen van bellen en blazende hoorns. Het is een heel speciaal moment als je achterin de ruimte de hele ceremonie in je op staat te nemen. Als laatste stap je binnen in het klooster van Hemis, de grootste en rijkste van de drie. Op de binnenplaats fladderen de kleurrijke gebedsvlaggen heen en weer en aan de wanden hangen traditionele Thangka schilderijen. Aan het einde van de middag keer je terug naar je guesthouse in Leh.

  rondreis ladakh vrouw Dag 16 – Reis van Leh naar Hundar

  Vandaag start je expeditie door Ladakh met een rit van Leh naar de Nubra vallei. Tijdens de tocht kom je over de een van de hoogste bergpassen ter wereld (5602m hoog). Het uitzicht van boven kunnen we moeilijk beschrijven; dat moet je echt met eigen ogen zien! Dan daal je af naar het dal waar je de Nubra dorpjes vindt. Vroeger, toen de zijderoute nog in gebruik was, waren de dorpen belangrijke handelscentra. Er liepen hordes paarden, kamelen en yaks over dezelfde weg om alle handelswaar uit verre oorden te vervoeren.

  Je bezoekt de Chamba Gompa, het belangrijkste klooster van de vallei. Vlakbij staat een enorme Buddha die uitkijkt over de vallei. Op weg naar het hotel kom je door een stuk woestijn waar je een kameelrit kunt maken. Wiebelend tussen twee bulten geniet je van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Je slaapt deze nacht in een gezellig hotel in Hundar. Sluit de dag af in de tuin van het hotel, onder het genot van een lekker kopje thee.

  nubra vallei tibet indiaDag 17 – Van Hundar naar Kyagar

  Je ontbijt deze ochtend met uitzicht op het adembenemende landschap. Daarna vervolg je je reis naar Samstanling Gompa, een klooster dat net is gerestaureerd. Vervolgens gaat de route naar het heilige Yarab Tso, ofwel ‘het verborgen meer’. Vanaf de weg wandel je er in 15 minuten naartoe. Het is de ideale plek om te picknicken tijdens lunchtijd. In de weerspiegeling van het water kun je de mooiste foto’s maken.

  Voordat je naar het hotel gaat maak je nog een stop in Panamik, vroeger een belangrijk plaatsje op de oude zijderoute. Tegenwoordig staat het bekend om zijn warmwaterbronnen. Je kunt er een duik wagen, maar verwacht er niet teveel van. Je hotel wordt gerund door een familie en ligt aan de rand van Kyagar. Wij vonden het leuk om in de namiddag een wandeling te maken door het dorp en de omgeving. Doordat de vallei jarenlang afgesloten is geweest voor toeristen zullen de bewoners je vriendelijk ontvangen.

  ladakh trek gebedsvlaggen tibet indiaDag 18 – Van Kyagar terug naar Leh

  Na het ontbijt maak je je klaar voor de terugweg naar Leh. Je hebt vandaag weer zo’n 140 kilometer af te leggen en daar zul je met al die slingerweggetjes door de bergen zo’n 4,5 uur over doen. Op de weg terug ga je weer de Khardong La pas over die je op de heenweg ook al hebt getrotseerd. Voel je zo vrij om gewoon aan de chauffeur te vragen als je even een stop wilt maken om een mooie foto te maken onderweg.

  Eenmaal aangekomen in Leh brengt de chauffeur je weer naar het hotel waar je eerder ook al verbleef. Inmiddels kun je je weg in Leh gemakkelijk vinden en maak je nog eens een ommetje door het centrum.

  klooster deksit boeddha india tibetDag 19 en 20 – Leh, einde rondreis Ladakh

  Na het ontbijt eindigt de bouwsteen, waarbij je Ladakh goed hebt leren kennen. Je hebt de belangrijkste kloosters gezien, dorpjes van de oude zijderoute verkend en genoten van het uitgestrekte landschap en de witte bergtoppen van de Himalaya.

  Je vliegt in de loop van de dag terug naar Delhi. Je hebt kennis gemaakt met Ladakh: de belangrijkste kloosters van India, de gastvrije monniken en Indiërs en de witte berghellingen van de Himalaya. Een chauffeur brengt je naar het hotel in Delhi. Je overnacht de laatste nacht hier in een comfortabel hotel, waarna je terug naar huis vliegt. Uiteindelijk land je op dag 20 weer terug in Nederland.

  Heb je nog vragen over deze rondreis, mail of bel ons dan. Of vraag de reis aan via Mijn reisplan.