Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Alle tijd voor tijgers en thali’s

  Cultuur rondreis India

  Alle tijd voor tijgers en thali’s
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Mandawa – Pushkar – Chittorgarh - Udaipur – Chandelao Jodphur – Jaipur – Ranthambore - Agra – Delhi
  Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
  Reissom: € 1833,- p.p. bij 2 personen
  Reisperiode: Ranthambore gesloten van 1 juli – 1 oktober

  Leer het land kennen zoals de Indiër het kent. Wij hebben een rondreis voor je samengesteld waarbij je naar plekken reist waar de meeste reizigers niet van gehoord hebben. Bak je eigen pot in een pottenbakkerij, leer een Indiase curry koken en spot tijgers in het wild. Maar highlights zoals het pelgrimsmeer in Pushkar en het wereldwonder de Taj Mahal ontbreken uiteraard ook niet aan je reis.

  Je maakt niet al te veel kilometers tijdens deze reis en je verblijft daarbij ook wat langer op de plekken waar je echt zou willen zitten. Je slaapt in een authentieke kleihut op het platteland en in een safaritent in Ranthambore National Park. Je reist met een privé-auto met chauffeur. Kortom, een reis die je rustig op je in kan laten werken.

  Overnachten: 15 nachten in hotels, een kleihuisje, een paleis, haveli's en een luxe safaritent
  Excursies: wandeling door Mandawa met gids, rit per kameel door dorpjes rondom Mandawa, kookcursus vegetarische curry in Chittorgarh, Udaipur city tour (halve dag) met gids, boottocht over het meer in Udaipur, jeepsafari op het platteland met gids, city tour Jaipur (halve dag) met gids, bezoek aan het Amber Fort met gids, bezoek Ranthambore fort met gids, twee safari’s in Ranthambore National Parc, halve dag excursie Taj Mahal en Agra Fort met gids
  Transport: Delhi vliegveld – hotel, Delhi – Mandawa - Pushkar – Chittorgarh – Udaipur – Chandelao – Jodhpur - Jaipur – Ranthambore - Agra – Delhi hotel. Transfer per privé auto met chauffeur
  Maaltijden: 15x ontbijt, 1x diner (vegetarische curry)
  • internationale vlucht
  • maaltijden naast het genoemde ontbijt en diner
  • entreegelden

  india markt delhiDag 1 – Aankomst in Delhi

  Als je arriveert in Delhi word je opgehaald door je chauffeur en naar het hotel gebracht. Wij vonden het wel zo prettig dat de aankomsttransfer in het hectische India alvast geregeld is. De meeste vluchten naar Delhi komen ’s avonds laat aan, tegen middernacht. Je hotel ligt op ongeveer een half uur rijden van het vliegveld, zodat je niet gelijk tijdens deze korte India rondreis middenin de drukke stad overnacht. Het chaotische Delhi bewaren we graag nog even tot het einde van de India rondreis, als je al iets meer gewend bent en je Delhi beter kunt waarderen. In het dit hotel heb je een comfortabele kamer met aangrenzende badkamer. Een prima plek om van je jetlag af te komen.

  mandawa platteland indiaDag 2 – Kleihutten op het platteland in Shekawati

  Vandaag rijd je van Delhi door het platteland van India naar Shekawati in een uur of vijf. De auto rijdt over steeds kleinere wegen als je in de buurt van Mandawa komt. Door een kleine poort kom je aan bij een groepje kleihutten die van alle gemakken zijn voorzien. Of, misschien zou ‘kleipaleis’ een betere benaming zijn… De bungalows zijn gebouwd in de stijl en architectuur van de woestijnstreek. Alle kamers zijn zorgvuldig ingericht en hebben allemaal een eigen karakter. Heel bijzonder is het zwembad, dat boven de zandzee uitsteekt. Geniet van de rust op het platteland van India en van dit idyllische plekje, even helemaal weg van de turbulente steden, drukte en miljoenen mensen.

  cultuur rondreis India MandawaDag 3 – Haveli stad Mandawa met gids

  In de ochtend ga je met je gids naar het centrum van Mandawa. Je wordt gastvrij binnengelaten in verschillende kunstzinnig gedecoreerde huizen. Je ziet hoe de eigenaars leven in een openluchtmuseum van eigenzinnige schilderingen en versiersels die op alle muren, plafonds, zuilen en galerijen zijn aangebracht. De lokale bevolking wordt zoveel mogelijk bij het toerisme betrokken, aarzel niet om wat kleins te kopen. Zo ervaren de bewoners van het platteland in India de zin van het toerisme.

  In de late namiddag, als het niet meer zo warm is, ga je op een kameel door het nabij gelegen platteland reizen. Je stopt in een klein dorpje waar je soms door een van de inwoners gastvrij onthaald wordt om een kopje thee te komen drinken. In je hotel wordt ’s avonds het eten van het restaurant vaak buiten geserveerd, soms zelfs met een gezellig kampvuur erbij waar een dansspektakel wordt opgevoerd.

  rajasthan meer pushkar indiaDag 4 – Naar Pushkar’s pelgrimsmeer

  De volgende ochtend rijd je per auto met chauffeur in 5 uur vanuit Mandawa naar de pelgrimsstad Pushkar, gelegen aan het Pushkar meer. Het is een gemoedelijke stad met veel kleine straatjes. Dwaal door de kronkelsteegjes van het oude centrum en ga kijken bij de ghats (trappen naar het water toe) waar de pelgrims hun rituele baden doen. Je kunt ook deelnemen aan het ritueel, maar pas op voor sjacheraars die je willen voorgaan en later flink geld willen hebben. Tijdens de beroemde Pushkar Camel Fair (in okt/nov) zijn er naast veel kamelen enorme drommen pelgrims die samen -al badend in het meer- een kleurrijk schouwspel vormen.

  Je overnacht in Pushkar in een paleis dat vanuit vrijwel alle kamers uitzicht biedt over het meer. Op het palmenterras van het hotel kwamen wij bij van de enerverende autorit. Een fijne plek om te relaxen en de zon onder te zien gaan over het water.

  rajasthan kookcursus indiaDag 5 – Naar Chittorgarh en Indiase kookcursus

  Vandaag reis je in zo’n 2 à 3 uur van Pushkar naar Chittorgarh. Het meest interessante deel van Chittorgarh is het oude stadsdeel dat binnen de muren van het fort ligt. Het is het grootste fort van Rajasthan en naast het fort van Jaisalmer het enige dat nog wordt bewoond. Dit is voor één nacht jouw thuis.

  Eenmaal binnen de muren van het fort begeef je je in nauwe slingerstraatjes met wit- en blauwgeverfde huisjes. In één van deze huisjes hebben we een guesthouse gevonden dat door een vriendelijke familie wordt gerund en die je bij aankomst hartelijk welkom heet. Nadat je je een beetje hebt opgefrist en hebt uitgerust, help je in de namiddag mee met het koken van de avondmaaltijd. Je gastfamilie is Brahmaans en behoort tot de vegetarische priesterklasse. Daarom wordt er in het huis geen vlees en alcohol genuttigd. Maar dat mis je vast niet als er eenmaal een heerlijk geurende curry voor je neus staat…

  india udaipurDag 6 – Van fort naar romantisch Udaipur

  In de ochtend verzorgt de familie het ontbijt. Daarna kun je op eigen gelegenheid de bezienswaardigheden binnen het fort van Chittorgarh bekijken. Wij hebben daarvoor via het guesthouse een fiets gehuurd (ca. € 3,- per fiets). Zo ben je lekker snel en flexibel. Na 2 à 3 uur kom je weer terug bij je guesthouse en is het tijd om je klaar te maken voor vertrek.

  Je reis door Rajasthan vervolgt naar de meest romantische plaats van de provincie: Udaipur. De rit duurt ongeveer 3 uur. Het is een ontspannen stad met aantrekkelijke meren en een oud centrum met kleine straatjes. Udaipur wordt omgeven door groene heuvels, wat een mooi contrast geeft met de witgekleurde paleizen die schitteren in het centrale meer Lake Pichola. In dit meer ligt ook het legendarische Lake Palace. Dit paleis werd door de Maharadja gebruikt als winterverblijf en door James Bond als vrouweneiland tijdens de film Octopussy. Je slaapt in Udaipur in een kleinschalig hotel in een van de steile straten. Met wat geluk kun je vanuit je raam het meer zien schitteren.

  udaipur rajasthan boottocht indiaDag 7 – Wandelen en varen in Udaipur

  Vandaag blijf je in Udaipur, je bent niet voor niets het hele eind gekomen. ’s Morgens is er tijdens deze Rajasthan reis een citytour geregeld. Je gaat uiteraard naar het City Palace, waar je indrukwekkende muurschilderingen en mozaïeken kunt bewonderen. Verder bezoek je de hindoeïstische Jagdish tempel, waar je gids uitleg geeft over de verschillende goden zoals Krishna en Ganesha. Hierna maak je een boottocht over het Pichola meer. Je vaart tussen de twee eilandpaleizen door, Jag Niwas en Jag Mandir. Eerstgenoemde is tegenwoordig een luxe vijf sterren hotel, waar je niet zomaar naartoe mag. Op het andere eiland maak je even een stop, hier kun je op het terras een drankje bestellen. Vanuit je boot krijg je een goede indruk van de met meren en monumenten rijk bedeelde stad Udaipur.

  ’s Middags kun je er op eigen gelegenheid op uit. Dwaal door de oude stad en ga shoppen op de markt.

  platteland in indiaDag 8 – Van Udaipur naar Chandelao

  In de ochtend reis je naar Chandelao, dit zal ongeveer 6 uur in beslag nemen. Onderweg bezoek je de jaïn-tempels van Ranakpur, gelegen in een mooie groene vallei. Na je benen te hebben gestrekt brengt je chauffeur je naar het platteland waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.

  Je verblijft de komende nacht in een 300 jaar oud fort middenin het dorp. De eigenaar is hier opgegroeid en heeft met veel liefde het fort opgeknapt. De kamers zijn eenvoudig, maar sfeervol en passen in de dorpssfeer. Vanuit het fort wandel je zo het dorp in. De kinderen spelen graag cricket en vinden het geweldig om te laten zien hoe goed ze zijn. Vrouwen kijken nieuwsgierig vanachter hun gekleurde sari naar je terwijl ze langslopen met hun kudde koeien. ’s Avonds dineer je bij kaarslicht op het fort en soms is er een muziekvoorstelling. Voor de dorpsbewoners is dit een feestje en ze komen graag naast je zitten om te genieten van de muziek.

  noord india opiumDag 9 – Jeepsafari op het platteland en Jodhpur

  Na het ontbijt stap je in de jeep om samen met je gids, de eigenaar van het fort, het platteland te verkennen. Elke safari is net even anders, je gids past de route aan op de gebeurtenissen van de dag. De vriendelijke bewoners laten je graag zien hoe hun dagelijks leven eruit ziet en voor je het weet zit je aan de thee, of zelfs met een glaasje opium, tussen de geiten. Tijdens onze safari zijn we langs de waterbron uit de omgeving gereden. De vrouwen halen water uit de put en lopen met grote potten balancerend op hun hoofd naar huis. Onderweg kom je langs scholen, lemen huisjes, een weverij en pottenbakkerij. In de potterij kun je zelf een pot maken. Dat was niet zo makkelijk als het lijkt, maar het zorgde wel voor een grote glimlach op het gezicht van de helpende pottenbakker.

  In de middag staat er een heerlijke lunch in het fort op je te wachten. Hierna vervolg je je cultuur rondreis India richting Jodhpur. Je verblijft in een omgebouwde haveli dichtbij de bazaar, aan de voet van het fort.

  jodhpur rajasthan fort blauw indiaDag 10 – De blauwe stad Jodhpur

  Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het Meherangarh fort. Vanaf de fortmuren kun je genieten van het uitzicht over Jodhpur, ook wel de Blauwe Stad genoemd vanwege de blauwgeschilderde huizen waar de Brahmanen (priesterkaste) woonden. Het fort kun je op eigen houtje verkennen. Wij vinden een gids geen meerwaarde, omdat je in het fort een hele goede (Engelse) audiotour kunt krijgen (inbegrepen als je je entreekaartje koopt). Met een koptelefoon op dwaal je zelf, als een verkenner in vervlogen tijden, door de ruimtes en gangen van het complex.

  De middag heb je voor jezelf. Op de bazaar kun je dwalen langs kruidenkraampjes, rinkelende armbanden en kleurig verfpoeder. De centrale klokkentoren kan als oriëntatiepunt dienen; je komt er altijd weer uit.

  jaipur palace indiaDag 11 – Op weg naar de roze stad Jaipur

  Vandaag word je met een transfer van 5 tot 6 uur per auto met airco naar Jaipur gebracht. De stad Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan, en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Dit omdat veel gebouwen in rose-oranje tint zijn geschilderd en de stad een warme gloed geven. Je arriveert bij je gezellige familiehotel dichtbij de oude stad. De kamers zijn fraai vormgegeven met vaak een hemelbed en traditionele Indiase ornamenten. Het ontbijt is in de gezellige woonkamer van het hotel. De familie doet haar uiterste best om het naar je zin te maken. Je slaapt twee nachten op deze rustige locatie, waar je aan het einde van de dag lekker kunt afkoelen in het zwembad.

  Het centrum van Jaipur is zeer levendig, of liever gezegd ronduit turbulent, met vele kleuren, heel veel mensen in gewaden uit alle omliggende streken, kamelenkarren, olifanten, bedelaars, riksja’s, tempels, forten en paleizen.

  amber palace jaipur indiaDag 12 – Jaipur citywalk en Amber fort

  ’s Morgens staat een city tour ingepland. Je bezoekt samen met een gids het City Palace, de Observatory (gebouwd in de 18e eeuw door een astronomische koning) en het Palace of the Winds (Hawa Mahal). Het City Palace heeft een aantal prachtige musea met onder meer miniatuur-schilderingen in typisch Indiase naïeve stijl. Als de vlag uithangt is de maharadja ook thuis. Het Palace of the Winds is een wereldberoemd super smal bouwwerk met talloze raampjes waar de vrouwen van de harem ongezien naar de processies in de straat konden gluren. Niet iedereen weet dat je via de achterkant van het gebouw naar binnen kunt en daar zelf van het uitzicht kunt genieten.

  ’s Middags breng je met de gids een bezoek aan het Amber Fort, wat even buiten de stad ligt. Vanuit het fort heb je een prachtig uitzicht over de ruige heuvels met alle indrukwekkende muren en forten die de Rajput en Moghuls daar hebben gebouwd.

  ranthambore tijgersafariDag 13 – Ranthambore India fort

  Per privé auto word je naar Sawai Madhopur bij Ranthambore gebracht. Tussen de groene heuvels ligt je ingerichte safaritent met eigen badkamer. Aan het eind van de dag word je naar het Ranthambore fort gebracht, een gigantische constructie met veel apen en groene papegaaien. De zonsondergang maakt de sfeer magisch. Dan hoor je de alarmkreten van de gazelles en sambars beneden en is er een grote kans dat er een tijger op rooftocht is. Die van ons lag op de loer achter een rots. Het succes van het project tiger (in tegenstelling tot andere parken) is hier vooral te danken aan de betrokkenheid van de bewoners. De jeep zal altijd even stoppen om de locals hun waren te laten aanbieden. Misschien even vervelend, maar wel een goede basis voor de bescherming van de dieren. De gidsen komen ook allemaal uit deze streek.

  tijger ranthambore park indiaDag 14 – Tijger safari’s

  ’s Ochtends vroeg bij zonsopgang volgt de eerste safari in een canter (grote, hoge jeep). Rond dit uur spoken er vaak enkele tijgers rond de meren en kan het meteen raak zijn. Maar zelfs zonder tijgers is de safari over de zandwegen van Ranthambore een betoverende ervaring. Er zijn prachtige uitzichtpunten en hier en daar staan er nostalgische optrekjes van de Maharadja. Het is heerlijk om even in een rustige omgeving te zijn (al kun je de toeters wel horen als je ’s nachts in je tent ligt want het kamp ligt dichtbij een weg …).

  Aan het eind van de ochtend kom je terug voor de lunch. Na even relaxen volgt nog een safari in de middag. De kans om een tijger te zien is ongeveer 50% per safari (verschillend per seizoen), maar je bent zeker van gazelles, krokodillen, sambars en apen. Luipaarden zie je niet zo snel, maar ze zitten er wel degelijk want ze stelen af en toe een schaap uit het dorp.

  cultuur rondreis India riksjaDag 15 – Via mystieke tempels en spookstad naar Agra

  Vanuit Ranthambore rijd je naar Agra. Onderweg kom je langs Bharatpur. Verschillende Maharadja’s van de Singh familie gebruikten dit gebied als hun jachtgronden. Enkele kilometers verderop vind je de overweldigende site Fatehpur Sikri, net iets voor Agra. De heerser Akbar heeft hier een hoofdstad gesticht die in die tijd haar weerga niet kende. Omdat men er na 40 jaar achterkwam dat de watertoevoer niet goed te organiseren viel in dit droge land, hebben alle bewoners van de stad hun boeltje gepakt en de stad verlaten. Wat achter bleef is een fenomenale verzameling van grote tempels en paleizen met daar omheen ruïnes van oude woningen. Overal zijn groene papegaaien en apen. Akbar was een man die geloofde in het samenbrengen van alle religies en van ieder geloof had hij wel een vrouw die hij een apart verblijf gaf.

  Na Fatehpur rijden we door naar Agra, steeds dichterbij de Taj Mahal, waar je arriveert bij je comfortabele hotel. Geniet van een koude fruitlassi om alle indrukken van vandaag weg te spoelen, of ontspan in het lekkere zwembad van je hotel.

  tajmahal indiaDag 16 – Van het wereldwonder de Taj Mahal naar Delhi

  Na het ontbijt ga je samen met een gids nog twee overweldigende sites in Agra bezoeken. ’s Morgens vroeg word je naar de Taj Mahal gebracht. Voordat wij naar de Taj gingen hadden we zulke grote verwachtingen dat we zeker wisten dat het tegen zou vallen. Toch was het bouwwerk zoals het daar sereen stond in het eerste ochtendlicht nog indrukwekkender dan onze verwachtingen. Het is een van de weinige gebouwen die je echt kan aangrijpen. Het is daar neergezet door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw Mumtaz en is een toonbeeld van ingetogen harmonie. De gids kan prachtige verhalen vertellen over de liefdesgeschiedenis van het koppel.

  Hierna ga je naar het Agra Fort. Dit grootse en fijnzinnige bouwwerk in Agra vervalt aan het eind van de middag in een dromerige sfeer met goud licht dat schuin door de pilarengalerijen valt. Aan de begin van de middag reis je in 5 uur per auto terug naar Delhi. Mocht je wat langer in Agra willen verblijven laat het ons weten dan plannen we een extra nacht voor je in.

  new delhi rondreis indiaDag 17 – Delhi, einde cultuur rondreis India

  Gisteravond ben je door je chauffeur naar het comfortabele hotel in de levendige wijk Karol Bagh gebracht. ’s Middags is er eventueel ruimte voor de India Gate, Humayuns Tombe, Qutab Minar Red Fort en Raj Ghat. Deze bezienswaardigheden kun je gemakkelijk op eigen gelegenheid bezoeken. Je hebt de gehele dag een kamer tot je beschikking in een comfortabel hotel. Afhankelijk van je vlucht vertrek je net voor of net na middernacht, waardoor je de volgende dag aankomt in Nederland. De transfer naar de luchthaven regel je gemakkelijk zelf.

  Heb je nog vragen over deze rondreis, mail of bel ons dan. Of vraag de reis aan via Mijn reisplan.