De reisfanaten van Riksja India

Riksja India is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

India-reisspecialistBea Pors

Reisspecialist India

India heeft een speciaal plekje in mijn hart. Op iedere hoek van de straat gebeurd wel iets. Van de koeien die rustig de weg op sjokken (en waarvoor alles en iedereen moet wijken), de kappers die in alle chaos op straat rustig hun klanten knippen tot de vrouwen die met torenhoge spullen op hun hoofd in rap tempo langs je lopen. India all the way! Voor mijzelf was mijn meest memorabele moment op straat toch echt het moment dat ik in Jaipur opeens onderdeel werd van een bruiloftsceremonie. Daar stond ik dan, tussen allemaal kleurrijke vrouwen te dansen. Bijzonder vond ik ook de indrukwekkende taferelen aan de Ganges in Varanasi én een overnachting in een tent in de woestijn bij gouden stad Jaisalmer. Na een tocht op een kameel vond ik het heel speciaal om ’s avonds bij m’n tent, onder de sterrenhemel, te genieten van de rust en de stilte…bijna zeldzaam in India. Kortom: ik help je graag verder met je reisplannen door Incredible India.

agent indiaOnze partner ter plaatse

In India werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je India reis, in goede handen bent.

 

 

stempel riksja travelReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.