Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag en zondag, van 10:00-17:00

  india team chindiaOver India online

  India online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

  Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

  Bertha Vogels-Middel

  Reisspecialist India

  Ik heb al veel landen van de wereld mogen bezoeken, maar geen enkel land heeft zoveel indruk op me gemaakt als India. Ik heb er tijdens mijn studie destijds 7 maanden stage gelopen en daar is mijn liefde voor India begonnen. Ik heb het land, de cultuur en de mensen echt leren kennen. Ik heb veel rondgereisd in India maar ik heb nog lang niet alles gezien. In het noorden waan je je weer in een heel andere wereld dan in het zuiden. Dat grappige accent, het pittige eten, die aparte gewoontes… in India raak je nooit uitgekeken!

  Edith Huntink

  Reisspecialist India

  Reizen is mijn lust en leven. En niets maakt mij zo blij als het staan op een drukke bazaar in India, tussen toeterende motorriksja’s en bontgekleurde koopwaar, rondscharrelende koeien en de geuren van de eetstalletjes. In de blauwe stad Jodhpur vind je mijn favoriete bazaar in India, maar eigenlijk is elke plaats een feest (en tegelijkertijd aanslag) op de zintuigen. Sommige mensen vinden India vreselijk, anderen vinden het geweldig. Ik behoor duidelijk tot de laatste categorie! Een reis door India voelt niet voor iedereen als vakantie en ook ik heb na thuiskomst altijd even tijd nodig om alle ervaringen een plekje te geven. Maar dat is voor mij precies waar reizen om draait.

  Reisspecialist MaartjeMaartje van den Brul

  Reisspecialist India

  Tijdens mijn reis door India heb ik mij verbaasd over het feit dat er op elke meter die je aflegt iets anders gebeurt. Daar zoeft een fietsriksja voorbij en het volgende moment staat er weer een koe midden op de weg. Op een geïmproviseerd stoeltje van twee bakstenen is de kapper haren aan het knippen op straat en loopt er ineens een sadhoe voorbij. Vrouwen zijn gekleed in prachtig gekleurde sari’s en ik heb mijn ogen uitgekeken in de eeuwenoude forten en paleizen. Wat ik zelf zo fijn vond tijdens mijn reis was dat ik na een lange dag reizen niet meer op zoek hoefde te gaan naar vervoer en een leuk hotel. We hebben echt die unieke plekjes weten te vinden die mij iedere keer weer versteld deden staan zodra ik aankwam. Ik help je graag verder met je India reis!

  india rajasthan product managerTessa Hersbach

  Product Manager India

  Tijdens mijn reis door India ben ik op bijna elke straathoek verrast; een holy cow, vrouwen met felgekleurde sari’s en kamelen die op hun gemak de snelweg oversteken. Hectische steden, Maharadja paleizen en exotische rivieren, de indrukken zijn ontelbaar.

  Maar de meeste indruk hebben de vriendelijke Indiërs op me gemaakt. Tijdens mijn verblijf op het platteland heeft de lokale gids me zijn geboortedorp laten zien. Al gauw werden we uitgenodigd voor de bruiloft van de pottenbakker. Voor ik het wist zat ik op de grond aan mijn eerste kopje opium thee om het geluk van het bruidspaar te vieren.

  agent indiaOnze partner ter plaatse

  In India werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

  Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je India reis, in goede handen bent.

   

   

  stempel riksja travelReizen met Riksja Travel

  Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.