De reisfanaten van Riksja India

Riksja India is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op verantwoord reizen.
Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Reisexpert – Omar

Wat betekent India voor jou?
Mijn eerste reis naar India in 2006 was een reis om nooit te vergeten. Toen nog wat minder bereisd, was het een hele ervaring. Ik landde in de stad Mumbai waar mijn broertje en vriendin betrokken waren bij een aantal projecten. Daar gingen we, op weg naar hun huis in twee zwarte taxi’s, ik in de achterste en mijn knalrode koffer op het dak van de voorste taxi. We manoeuvreerden ons een weg door de chaos in het verkeer: tuk tuks van links, een olifant van rechts, verkopers met allerlei waar aan ons raam. Drie jaar geleden in Jaipur herinner ik mij de statige forten en paleizen naast sloppenwijken waar locals de was deden met een kleurenspel van doeken en kleding. Een constante prikkeling van je zintuigen in geuren, kleuren en de smaak van overheerlijke curry’s. In Goa heerste er een heel andere sfeer met z’n eindeloze palmenkusten, goudgele stranden en oud Portugees koloniale woningen. Voor mij is India een land van extremen met intense reisbelevingen, zowel fysiek als innerlijk.

agent indiaOnze partner ter plaatse

In India werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je India reis, in goede handen bent.

 

 

stempel riksja travelReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.