india kerala house boat

Bouwstenen: korte Zuid-India reizen

De meeste rondreizen door Zuid-India beginnen in Bangalore. Hierna trek je de groene zuidelijke deelstaten in. Je staat oog in oog met wilde olifanten, rijdt door een glooiend grasgroen theeveldenlandschap en droomt weg op de exotische backwaters. Je kunt vervolgens doorreizen naar de staat Tamil Nadu, waar je kleurrijke tempels ziet en ondergedompeld wordt in de hindoeïstische cultuur. Of je reist verder zuidwaarts voor tropische zandstranden op het puntje van Zuid-India. Ook kun je je reis afsluiten met een strandbezoek aan Kovalam, Goa of de Malediven. De beste reistijd voor een Zuid-India reis is van oktober t/m april.

In Mijn reisplan vul je de bouwstenen in van jouw ideale reisroute. Heb je vragen over reizen in Zuid-India of wil je ergens langer blijven neem dan gerust contact op; onze reisspecialisten die het land goed kennen, helpen je graag verder. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvend voorstel op maat, desgewenst met vluchten. Tijdens de zomermaanden en de kerstperiode kunnen afwijkende prijzen voorkomen.

Kies je favoriete India bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

Reisschema: Bangalore
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 80,- p.p. bij 2 personen

Starten in de ‘garden city of India’, betekent een rustig begin van je Zuid-India reis. Na aankomst in Bangalore per internationale vlucht overnacht je namelijk in een prettig familie guesthouse of in een koloniale villa in een rustig gedeelte van Bangalore. Plof lekker neer in de rustgevende tuin van je guesthouse, terwijl je fantaseert over de indrukwekkende reis die je nog voor de boeg staat.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy Going Bangalore
Special stay - koloniaal heritage hotel
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je India reis!

Reisschema: Mysore – Wayanad – Coonoor - Cochin
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 419,- p.p. bij 2 personen

Deze bouwsteen door Kerala, India neemt je van Bangalore mee naar de havenstad Cochin. Maar de route op zich is minstens zo interessant als het begin- en eindpunt. Bezoek het City Palace van Mysore, een authentieke zijdefabriek, proef exotisch fruit op de markt en fiets langs theeplukkers op de theevelden. Vanuit de stoomtrein heb je een mooi uitzicht over de groene theeheuvels. Logeer in een gezellige homestay of een Maharadja-paleisje.

Welke optie wil je aanvragen?

Silk tour to Kerala
Verblijf in onze heritage hotels
x
+

Reisschema: Backwaters - Periyar
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 322,- p.p. bij 2 personen (authentiek)

Kerala is de meest exotische plek van India, met rijstvelden en palmomzoomde India backwaters. In Periyar National Park trek je te voet de jungle door op zoek naar olifanten. Ook hebben we een spice tour en smakelijke kookworkshop voor je ingepland. Daarna vaar je op een authentieke houseboat door de backwaters. Leun lekker achterover en zie hoe het leven langs de oevers langzaam aan je voorbij trekt.

Welke optie wil je aanvragen?

Backwaters en wildlife
Verblijf in ons heritage hotel in Thekkady
x
+
Reisschema: Tamil Nadu
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Reissom: € 457,- p.p. bij 2 personen

Tamil Nadu is een staat van India waar de mensen net een tintje donkerder zijn, het eten nog iets extra gekruid is en de religie nog weer een slag dieper wordt beleefd. Nergens zie je zo’n verscheidenheid aan overweldigende tempels als in deze streek van India. Je reis begint in Madurai en eindigt op een ontspannen plek aan de kust van Mamallapuram.

Welke optie wil je aanvragen?

Levende tempels van het zuiden
Verblijf in een van onze heritage hotels
x
+
Reisschema: Kovalam
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 166,- p.p. bij 2 personen

In het uiterste puntje van India ligt Kovalam, waar je uitstekend je zuid-India reis afsluit, zonder extra binnenlandse vluchten nodig te hebben. Hier vind je met palmbomen omzoomde ressorttuinen, houten bungalows, lonkende stranden en een tot in de binnenlanden reikend rijstveldenland. 

De stranden van Kovalam zijn bekend en populair, maar we hebben de meest rustige strandjes uitgezocht. Je resort ligt vlak aan zee met houten, sfeervolle bungalows. Kovalam is een heerlijke plek om je  India-reis mee af te sluiten, of om je reis even te onderbreken. De provincie Kerala staat bekend om de traditionele Ayurvedische massages, in deze setting is dit dan ook de beste plek voor echte ontspanning.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Ayurveda aan palmenstrand
Ayurvedische massage
x
+

Je reis eindigen aan de kust

Reisschema: strand Goa
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 301,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: half oktober tot half april

Goa is een kleine deelstaat aan de kust met uitgestrekte palmenstranden, rijstvelden en koloniale Portugese kerkjes. Een perfect toetje om je India reis mee af te sluiten. Wij hebben hier de leukste kleinschalige plekken voor je gevonden om te verblijven; van een eenvoudige strandhut tot een Portugees landhuis in de heuvels.

Welke optie wil je aanvragen?

Exotische stranden van Goa
Boutique hotel in knus centrum
Portugees landhuis in groene heuvels
x
+
Reisschema: Mumbai
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 314,- p.p. bij 2 personen

Mumbai: grote stad waarin oud en nieuw met elkaar zijn vergroeid. Je verblijft in het zuiden van de stad, waar je de prachtige koloniale gebouwen vindt zoals de Gateway of India, het Taj Mahal hotel, het oude station en nog veel meer. Tijdens de stadstour ga je met de gids langs de meest interessante plekken van de stad. Of je Mumbai nu aan het begin of aan het einde van je reis plant: er valt veel te zien en te doen.

Reisschema: Hampi
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 599,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: november - mei

Magisch Hampi is omgeven door ruïnes van mystieke tempels en de omgeving kenmerkt zich door zijn enorme ronde stenen. Tegelijkertijd is Hampi een authentiek boerendorp waar het eenvoudige plattelandsleven zijn gangetje gaat. Velen noemen het bezoek aan Hampi een heel bijzondere ervaring. Waarom kunnen weinig mensen onder woorden brengen, dat moet je voelen wanneer je er bent.

Reisschema: Malediven
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 731,- p.p. bij 2 personen

Stel je voor dat je een individuele India reis hebt gemaakt, ontzettend veel indrukken hebt opgedaan en nu een ideale plek zoekt om bij te komen. Wat dacht je van een koraaleiland ergens in de stille oceaan waar het azuurblauwe water tegen een perfect wit strand kabbelt? Op ongeveer één uur vliegen van Zuid-India liggen de tropische atollen van de Malediven. 

We hebben uit de vele tientallen eilanden een aantal bijzondere plekjes geselecteerd. Deze onbekende paradijsjes hebben charmante accommodaties en uitstekende duikmogelijkheden. Je vliegt met een watervliegtuigje of vaart per speedboot vanaf Male naar je tropische resort. De vlucht boeken we apart voor je bij.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Wegdromen op koraaleiland
Malediven - special stay
x
+
1
van
9
x

Verstuur je reisplan