noord india reizen plattelandBouwstenen: korte Noord India reizen

Individuele Noord India reis

Bouwstenen zijn korte Noord-India reizen van zo’n 2 tot 6 dagen. Door bouwstenen te combineren stel je je eigen individuele India reis samen. De kleurrijke stad Jaipur vormt een ideale basis voor reizen naar Rajasthan, Agra en Varanasi. Ontdek de woestijnprovincie Rajasthan op een kameel, proef de Indiase keuken met een kookcursus en slaap in Maharadja paleizen. Reis hierna verder naar de beroemde Taj Mahal of het mystieke Varanasi. Deze stad is gebouwd op de oevers van de heilige rivier de Ganges en gelovigen komen vanuit alle windstreken om de riviergodin te eren. Sluit je India reis af met onze Zuid-India bouwstenen op de witte zandstranden van Goa.

In Mijn reisplan vul je de bouwstenen in van jouw ideale reisroute. Heb je vragen of wil je ergens langer blijven neem dan gerust contact op; onze reisspecialisten die het land goed kennen, helpen je graag verder. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvend voorstel op maat, desgewenst met vluchten. Tijdens de zomermaanden en de kerstperiode kunnen afwijkende prijzen voorkomen.

Kies je favoriete India bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

Rajasthan hoofdbouwstenen vanuit Jaipur

Reisschema: Delhi - Jaipur
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 295,- p.p. bij 2 personen

Deze hoofdstad van het kleurrijke Rajasthan is een van de meest boeiende steden van India en een ideale basis voor andere bouwstenen. Bij aankomst in India komen de kleuren, geluiden en geuren direct op je af. Als je je reis meteen met Delhi begint krijg je de meest intensieve plaats eerst. Daarom bewaren wij Delhi voor het laatst en brengen we je na je vlucht direct naar Jaipur.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy Going in Jaipur
Bijwonen van een swingende Bollywood film
Op de fiets door de straatjes van Jaipur
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je India reis!

Reisschema: Delhi - Jaipur
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 573,- p.p. bij 2 personen

Start je reis op een majesteuze manier in een Maharadjapaleis dat buiten Jaipur in het droge landschap tegen de rotsen ligt. Na de eerste nacht in het airport hotel reis je naar dit prachtige hotel op het platteland. Het is een echt paleis en echt één van de mooiste hotels in India. Alle kamers zijn in prachtige Maharadjastijl ingericht. Er zijn twee zwembaden, een goed restaurant en een fijne massagesalon. Daarna reis je door naar Jaipur waar je overnacht in een sfeervolle haveli.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy going bij de Maharadja’s van Jaipur
Fietsen door de straatjes van Jaipur
x
+
Reisschema: Jaipur – Pushkar – Udaipur - Jodhpur
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 403,- p.p. bij 2 personen

Deze bouwsteen voert je langs de mooiste plekken van Rajasthan, de bekende woestijnprovincie in het noorden van India. Je passeert statige paleizen uit de tijd van de Maharadja’s en maakt een boottocht in de stad van romantiek, Udaipur.

Op het platteland steken de felgekleurde sari’s en tulbanden fel af tegen het barre landschap. Je beleeft de tijd van weleer in het oude fort in de blauwe stad Jodhpur. Dompel je onder in de mystiek van Rajasthan en waan je in het sprookje van duizend-en-één nacht.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Kamelen en kastelen in Rajasthan
Indiase kookles
x
+
Reisschema: Fort Barli
reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 143,- p.p. bij 2 personen

Ver weg van India’s drukke steden hebben we deze vorstelijke oase van rust gevonden. Je slaapt in een authentiek fort dat nu is ingericht als kleinschalig maar imponerend hotel. Proef landelijk India tijdens een rit met de ossenkar waarbij je het dorp verkent en contact maakt met de vriendelijke bewoners.

Reisschema: Deogarh
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 188,- p.p. bij 2 personen

Waan je voor één nachten prins of prinses en slaap in dit mooie Maharadja paleis. Je verruilt de drukke steden voor even met een verblijf op het platteland. Verken de omgeving te voet en per trein uit de jaren ’30. Onderweg zie je dromerige dorpjes met ossenkarren en kamelen. Tijd om te ontspannen. Neem een duik in het zwembad, drink een drankje op de binnenplaats of neem een massage. Het is niet goedkoop maar het is wel waard voor een bijzondere overnachting in een echt paleis.

Reisschema: Chittorgarh (tussen Pushkar en Udaipur)
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 114,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: 1 juli t/m 30 april

Chittorgarh staat bekend om zijn grote fort met kleine straatjes, tempels en paleizen. Hier hebben we een sfeervol hotel voor je gevonden dat wordt gerund door een vriendelijke Indiase familie. Stap de volgende ochtend op de fiets om het uitgestrekte fort verder te ontdekken. In de wirwar van straatjes vind je tempels, huizen, torens en winkeltjes.

Reisschema: Chandelao (tussen Udaipur en Jodhpur)
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 133,- p.p. bij 2 personen

Wissel je reis langs Indiase steden af met een bezoekje aan het platteland. Bewonder de vrouwen in kleurige sari’s met potten op hun hoofd en maak een praatje met de arbeiders op het veld. Je slaapt in een historisch fort middenin het dorp Chandelao. De eigenaar van het fort neemt je mee op dorpssafari en stelt je graag voor aan zijn dorpsgenoten.

Reisschema: Jodhpur - Jaisalmer
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 386,- p.p. bij 2 personen

Dankzij de zandkleurige gebouwen oogt de Jaisalmer sprookjesachtig als van goud. Vanuit het fort kijk je uit over de uitgestrekte Tharwoestijn. Je trekt per jeep de woestijn in en verwisselt die later voor een kameel. Al zittend op een zandduin zie je de zon ondergaan. De wereld om je heen verkleurt van geel naar vurig oranje naar zwart.

Reisschema: Jaisalmer kameelsafari
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 137,- p.p. bij 2 personen

Breid je bezoek aan Jaisalmer uit met een nacht slapen in de woestijn. Op de rug van een kameel hobbel je door de gele zandduinen van de woestijn van Jaisalmer. In de verte doemt een klein tentenkamp op, dat speciaal voor jullie vandaag is opgebouwd. ‘s Nachts slaap je in een tentje onder de sterren. Een bouwsteen voor wie niet vies is van een beetje avontuur.

Reisschema: Jaisalmer – Bikaner – Mandawa - Jaipur
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 258,- p.p. bij 2 personen

Leer het Indiase platteland, de bevolking en cultuur beter kennen met een bezoek aan Bikaner en Mandawa. Je doet een stadstour met lokale gids langs de gekleurde paleizen en haveli’s en slaapt in een authentieke kleihut. Deze bouwsteen gaat van Jaisalmer naar Jaipur, maar kan ook andersom en is een prima alternatief als je liever niet per slaaptrein terug naar Jaipur wilt.

Reisschema: Jaipur - Agra
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 145,- p.p. bij 2 personen

De Taj Mahal is een wereldwonder dat je niet mag missen. Op de route van Jaipur naar Agra is de Taj Mahal zeker niet het enige spectaculaire wereldwonder om je door te laten overweldigen. Verken de apentempel van Galta, het natuurpark Keoladeo in Bharatpur, de spectaculaire verlaten stad Fatehpur Sikri en het dromerige rode fort van Agra.

Welke optie wil je aanvragen?

Wereldwonderroute Jaipur – Agra
Excursie Taj Mahal en Agra fort met gids
Alternatief hotel in Agra - middenklasse hotel met zwembad
x
+

Bijzondere, meer off-the-road bouwstenen vanuit Jaipur

Reisschema: Jaipur - Ranthambore
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 381,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: 1 oktober t/m 30 juni

Ranthambore is niet alleen een van de mooiste nationale parken van India, het is ook een goede plek om tijgers in het wild te zien. Met een canterjeep rijd je door de natuur op zoek naar de gestreepte sluipende roofdieren. Naast tijgers kun je allerlei andere diersoorten ontdekken tijdens de safari’s. Je maakt twee verschillende safari’s en bezoekt het fort van Ranthambore bij zonsondergang.

Reisschema: Jaipur - Mandawa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 258,- p.p. bij 2 personen

Wil je wat meer van het Indiase platteland zien, dan is deze bouwsteen een goede keuze. In de streek Shekawati liggen de zogenaamde ‘haveli’s’: authentieke koopmanshuizen met prachtige decoraties. Je overnacht in een charmante kleihut in het plaatsje Mandawa. Een gids neemt je mee naar verschillende haveli’s en de kleurrijke bazaar. Vanaf de hobbelende rug van een kameel verken je een paar dorpjes waar het leven ongedwongen zijn gang gaat.

Reisschema: Narlai, Shahpura en Samode
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 301,- p.p. bij 2 personen

Tijd voor ontspanning! We hebben een drietal plekjes gevonden waar weinig toeristen komen en waar je een paar dagen kunt bijkomen van alle indrukken van India. Slaap in een comfortabele tent, relax in de tuin, duik in het zwembad of verblijf in een echt Maharadja paleis. Voor de liefhebbers kunnen we altijd extra nachten inboeken zodat je iets langer kunt genieten van de rust.

Welke optie wil je aanvragen?

Relaxen in Rajasthan
Relaxen in Shahpura (midden in Rajasthan)
Comfortabel tentenkamp met zwembad (1 uur vanuit Jaipur)
x
+

Bouwstenen van Agra naar Varanasi

Reisschema: Agra – Orchha - Khajuraho
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 368,- p.p. bij 2 personen

Met deze bouwsteen reis je van Agra over land afwisselend per auto en dagtrein naar Varanasi. Onderweg overnacht je in de plattelandsplaats Orchha, waar grootse tempels en paleizen dromerig aan de rivier staan. Dan ga je door naar Khajuraho, een beruchte plaats met ondeugende Kamasutra sculpturen. De bouwsteen biedt een alternatief als je niet per nachttrein wilt reizen en onderweg wat meer wilt zien dan alleen het spoor.

Reisschema: Varanasi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 162,- p.p. bij 2 personen
Let op: in juli en augustus komt het soms voor dat het waterpeil te hoog staat om de boottocht uit te voeren.

Varanasi is een plaats die alle zintuigen op scherp zet: het is er druk, vies, warm en chaotisch. Maar ook zo ontzettend bijzonder! Aan de oevers van de heilige rivier de Ganges wordt gebeden, geofferd, gewassen en gecremeerd. Een boottochtje langs de ghats in de optrekkende mist van de vroege ochtend zul je nooit meer vergeten. Daarna neemt de gids je mee voor een wandeling naar plekjes in de stad die je zelf niet snel zult vinden.

Reisschema: Varanasi – Lumbini (Nepal)
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 309,- p.p. bij 2 personen

Wil je je Noord-India reis met Nepal combineren, dan is deze bouwsteen een ideale verbinding. Je reist per privé auto met chauffeur van Varanasi in India overland naar Nepalees Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha. Je bespaart hier tijd en geld mee, aangezien je op deze manier niet via Delhi naar Kathmandu hoeft te vliegen.

Reisschema: Delhi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 174,- p.p. bij 2 personen

Dompel jezelf onder in Delhi’s drukte en volg onze gids op de fiets door smalle straatjes en brede lanen; riksja’s en karren ontwijkend. De gids kent de leukste routes en de leukste plek voor een kopje chai vor een korte pauze. Onderweg stop je voor het ontbijt in een Indiaas restaurant en natuurlijk bezoek je verschillende bezienswaardigheden. Tring tring! Hier komt de Riksja Travel fietsgroep! Maar let op: de heilige koe heeft altijd voorrang …

1
van
18
x

Verstuur je reisplan