rondreis india en nepal

India Himalaya reizen gebedsvlaggenHimalaya bouwstenen: Ladakh en Sikkim

Bouwstenen zijn korte Noord-India reizen van 2 tot 4 dagen. Door bouwstenen te combineren stel je je eigen individuele India reis samen. In het noordwesten van India bevind je je in een andere wereld met monniken, Tibetaanse kloosters, gebedsvlaggen en besneeuwde bergtoppen. Je reist individueel per auto en jeep door een verlaten maanlandschap waar je alleen op de wereld lijkt te zijn. In het noordoosten van India ligt een gebied met groene heuvels, theevelden, graslanden en snel stromende riviertjes. Vanaf de hoge heuvels heb je een prachtig uitzicht op de hoogste bergpieken ter wereld.

In Mijn reisplan vul je de bouwstenen in van jouw ideale reisroute. Heb je vragen of wil je ergens langer blijven, neem dan gerust contact op; onze reisspecialisten die het land goed kennen, helpen je graag verder. Tijdens de zomermaanden en de kerstperiode kunnen afwijkende prijzen voorkomen.

Kies je favoriete India bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

Bouwstenen in Noordwest-India: Amritsar, Dharamsala en Leh (Ladakh)

Reisschema: Delhi –Amritsar - Dharamsala
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 344,- p.p. bij 2 personen

Twee interessante plaatsen, op maar een paar uur rijden van elkaar, combineren twee totaal verschillende culturen. Het typische India waar kleuren en geuren je zintuigen op scherp houden en waar de Sikhs centraal staat, dat is Amritsar. Smalle straatjes met gezellige bazaars en een heilige Gouden Tempel zijn de trekpleisters. 

In Dharamsala loop je tussen Tibetaanse monniken, gebedsvlaggen en boeddhistische tempels. Door de ligging, iets hoger dan Amritsar maar laag genoeg voor de groene naaldbomen, is deze plaats een stukje Ardennen met een Tibetaans karakter.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

De Sikh en de Monnik
Excursie naar de grens met Pakistan
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je India reis!

Reisschema: Manali - Jispa - Leh
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Reissom: € 737,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: eind juni - half september

Je gedachtes aan Tibetaanse kloosters, kleurrijke wapperende gebedsvlaggen en witte bergpieken zullen je, begrijpelijk, eerst naar het land Tibet leiden, maar zijn ook te vinden aan de Indiase kant van de Himalaya.

Duik in het leven van de Tibetaanse monniken, met helderblauwe, ijle luchten en hoorngeschal. Tijdens je individuele Tibetaanse kloostertocht maak je een religieuze ceremonie mee en kun je op een bankje in de zon van de dramatische bergtoppen van de Himalaya genieten.
verder lezen

Reisschema: Nubra vallei (Ladakh)
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 555,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: eind juni - half september

Je reist per auto met privéchauffeur nog verder Ladakh in. Bezoek een deel van Ladakh dat nog maar door weinig toeristen is ontdekt. De afgelegen Nubra vallei, met zijn kleine dorpen met witte huisjes omringd door hoge bergen, lag vroeger op de oude zijderoute.

Bezoek de kleurrijke boeddhistische kloosters en geniet van de uitzichten op de besneeuwde bergtoppen. Deze bouwsteen is iets voor jou als je houdt van indrukwekkende landschappen en kleine dorpjes in een gebied waar weinigen je voorgingen. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van deze bouwsteen.
verder lezen

Bouwstenen in Noordoost-India: Darjeeling en Sikkim

Reisschema: Darjeeling
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 236,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober, november, maart, april en mei zijn de beste maanden

Met links het afwisselende Nepal en rechts het ongerepte Bhutan ligt Darjeeling verscholen tussen de witte bergpieken. Het koele Darjeeling is een Indiase stad met een Nepalees tintje en een toevluchtsoord voor Indiërs die verkoeling zoeken. Deze streek is nog niet zo ontdekt door de grote toeristenstromen.

De stad is omgeven door weelderige theeplantages, de vrouwen dragen kleurrijke sari’s en grote manden op hun rug bij het plukken van de thee. Drink een kopje thee, maak een wandeling door de theevelden en tempels en geniet van het bergachtige landschap. Dit is een verfrissende halte op je reis door de Himalaya-regio.
verder lezen

Reisschema: Gangtok - Kalimpong
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 384,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober, november, maart, april en mei zijn de beste maanden

De Tibetaanse cultuur en levenswijze staat ook in je Sikkim reis centraal, maar is in dit deel van India het meest oorspronkelijk. De spectaculaire uitlopers van het Himalaya gebergte bieden huis aan een groot aantal Tibetaanse monniken die al knielend in bont gekleurde kloosters mantra’s opzeggen. 

Je bezoekt de steden Gangtok en Kalimpong, die door het lage aantal toeristen veel rust uitstralen. Zowel Ladakh als Sikkim zijn afgelegen berggebieden met een sterke Boedhistische cultuur. Sikkim is daarentegen lager gelegen, gemakkelijker begaanbaar en een plek voor orchidee liefhebbers. Klik hier voor meer informatie over deze Sikkim bouwsteen
verder lezen

Reisschema: Gangtok - Kalimpong
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 664,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober, november, maart, april en mei zijn de beste maanden

Vind je het leuk om nog meer van Sikkim te ontdekken, dan is de Tibetaanse tempel tour iets voor jou. Een wat actievere bouwsteen met ook voldoende tijd voor ontspanning, waarbij natuur en cultuur elkaar afwisselen.

Je wandelt naar de mooiste boeddhistische kloosters vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de uitlopers van de Himalaya. De wandelingen zijn voor vrijwel iedereen goed te doen. Moe maar voldaan kom je aan bij je guesthouse waar je lekker in de tuin kunt relaxen… Klik hier voor meer informatie over deze Sikkim tour bouwsteen
verder lezen

1
van
6

 

 

Je Indiareis combineren met Bhutan?bhutan reizen

Bhutan is voor ons het geheim van Azië en heel goed met India te combineren. Reis individueel met je eigen auto met chauffeur en Engelstalige gids dwars door dit verborgen Himalaya koninkrijkje. Waag de klim naar het bekende kloosterfort Tiger’s Nest, ontmoet de monniken tijdens gebedsdienst of een festival en laat je verrassen door de groene valleien en enorme bergpassen die het landschap afwisselen.

Riksja Bhutan regelt je visum, het vervoer en je logeert in bijzondere accommodaties zoals een knusse cottage in het loofbos, onder de sterren in een trekkerstentje of bij een gastvrije familie op het boerenland. Individueel reizen door Bhutan is zo een stuk eenvoudiger dan gedacht. Kijk hier voor de combinatiemogelijkheden.

x

Verstuur je reisplan