reis india kovalam strand

Ayurveda aan palmenstrand

Kovalam strand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kovalam
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 244,- p.p. bij 2 personen

Kovalam is een uitstekende plek om je Zuid-India reis, vaak vol met indrukken en lange afstanden, af te sluiten of even te onderbreken.

Je vindt in Kovalam omzoomde resorttuinen met palmbomen, houten bungalows, een lonkend strand en rijstvelden die tot in de binnenlanden doorlopen. Kovalam is bekend en populair, maar wij hebben gekozen voor de meest rustige strandjes. Je resort ligt vlakbij de zee. Kruip met een goed boek in een van de hangmatten en luister naar het zacht ruisende geluid van de wind die door de frisgroene palmen waait. Als extraatje reserveren we graag een ayurvedische massage voor je. Je komt geheel tot rust en voelt je als herboren. Dit is vakantie ...

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel resort met zwembad in Kovalam
Excursie: geen
Transport: vervoer naar Kovalam, transfer Kovalam - luchthaven Trivandrum per auto met chauffeur
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • excursie: Ayurveda massage (€ 40,- p.p., 60 minuten)

  • entreegelden

  • fooien

ayurveda palmstrandDag 1 t/m 3: Verblijf Kovalam strand

Vanuit de exotische Backwaters bereik je de wuivende palmstranden van Kovalam. Het is een stuk rijden (ongeveer 4 uur), maar de prachtige natuur maakt veel goed. Als je eenmaal in Kovalam bent, dan zijn de vermoeide benen snel vergeten. Kovalam is het bekendste strand van Kerala en waarschijnlijk ook het mooiste. Hier vind je leuke restaurantjes aan het strand, waar zeevruchten in grote hoeveelheden te verkrijgen zijn. Het resort waar je slaapt ligt een paar stranden verderop, waar het lekker rustig is. Je kunt een taxi of riksja naar het centrum nemen.

De teakhouten huisjes van je accommodatie hebben een smaakvolle inrichting en je kunt heerlijk ontspannen in een hangmat tussen de palmbomen. In het restaurant kun je heerlijk eten, plons in één van de twee zwembaden of neem een ontspanningsmassage.

hotel kovalam strand

Je kunt bij Kovalam lekker wandelen over het strand. Geniet van de onbekommerde sfeer van de baai van Kovalam. De zee bij je resort is afhankelijk van het getijde soms wat ruig. Zonnebaden in bikini op het strand vonden wij daarnaast niet zo prettig, omdat er veel lokale mensen op het strand wandelen. Daarom is het fijn dat er bij het hotel twee zwembaden zijn met ligbedjes waar je lekker zonder bekijks kunt relaxen.

Op de laatste dag in Kovalam word je naar de luchthaven van Trivandrum gebracht. Vanuit deze stad kun je doorvliegen naar huis, andere steden in India of (met tussenstop) naar de Malediven. Zie ook onze Malediven bouwsteen. Maar je kunt ook het verblijf in Kovalam verlengen, laat het ons even weten als je dit zou willen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Ayurvedische massage

Reissom: € 39,- p.p.
Inbegrepen: Ayurvedische massage van 1 uur

Heb je de tijd om een nachtje te verlengen, dan zorgt een Ayurvedische massage ervoor dat je na een misschien wat hectische bezoek aan India even helemaal tot rust komt. Door speciale massage technieken zorgt het voor een betere bloedsomloop en worden afvalstoffen uit het lichaam afvoert. Het is een gehele lichaamsmassage met kruidenolie die een smerende en medicinale werking heeft. Daarnaast vernieuwt deze massage het lichaam. Met deze massage kom je dus nieuw terug van je India reis.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Ayurveda aan palmenstrand
Ayurvedische massage
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan