Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Silk tour to Kerala

  Kerala India Cochin

  Silk tour to Kerala
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Mysore – Mudumalai – Cochin
  Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
  Reissom: € 455,- p.p. bij 2 personen

  Kerala, de groene smaragd van India, vinden veel mensen het mooiste gedeelte van Zuid-India. Het is hier lekker tropisch en de mensen zijn een tintje donkerder dan in het noorden. Met deze bouwsteen reis je in een prettig reistempo langs de hoogtepunten van deze provincie en maak je kennis met de vriendelijke lokale bevolking. Verder regelen wij de excursies die je volgens ons niet mag missen. Je route begint in de zijdestad Mysore. Je gids neemt je mee naar een lokale, authentieke zijdefabriek en markt waar je, als een van de weinige bezoekers, rustig rond kan kijken. In het nationale park Tholpetty spot je olifanten in het wild en slaap je in een junglelodge in de bergen. Via de theeheuvels van Ooty reis je naar het eindpunt Cochin. Onderweg pluk je thee met de lokale bevolking en bewonder je de glooiende heuvels vanuit een toytrain.

  De beste reistijd voor Zuid-India is november t/m april, in de overige maanden van het jaar kunnen de temperaturen enorm oplopen (mei-juni) of vallen er geregeld flinke regenbuien (juni-oktober). En let op: het Tholpetty park is gesloten van februari t/m april.

  Overnachten: 1 nacht in een authentiek hotel in Mysore, 1 nacht in een cottage in Wayanad, 1 nacht in Coonoor en 1 nacht in een koloniaal hotel in Cochin
  Excursie: bezoek aan zijdefabriek en markt in Mysore, jeepsafari in het nationale park Tholpetty, ritje met een locale stoomtrein (toytrain) rondom Ooty
  Transport: Bangalore hotel – Mysore – Wayanad - Coonoor – Coonoor treinstation per auto met chauffeur, Coonoor – Cochin per dagtrein, Cochin treinstation – hotel per auto
  Maaltijden: 4x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt
  • entreegelden
  • fooien

  zijde maken keralaDag 1 – Van Bangalore naar paleizenstad Mysore

  Vanuit Bangalore rijd je in ongeveer 3,5 uur naar Mysore. Mysore staat bekend om haar goede kwaliteit zijde. Je chauffeur neemt je mee naar een lokale, authentieke fabriek waar je rustig rond kan kijken als een van de weinige bezoekers. Lokale boeren verkopen hier hun coconnen, deze worden gewassen en gekleurd door machines. Ieder weefgetouw maakt een ander patroon en de Indiërs creëren met hun vingers de meest prachtige tapijten. Aan het einde van de ochtend/begin van de middag word je naar je hotel gebracht om even te relaxen. Je slaapt op het landgoed van een elegant paleisje met groene tuinen en koloniaal ingerichte kamers.

  In de middag breng je een bezoek aan de lokale markt Devaraja. Je gids neemt je mee in de dagelijkse chaos en leidt je naar de beste kraamjes. Proef exotisch fruit en maak een praatje met de glimlachende marktverkopers. De rest van de middag heb je vrij te besteden. Je kunt het immense paleis van Mysore bezoeken of de ‘Chamundi Hill Temple’, bij deze tempel heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad.

  Dag 2 – Jeep safari en verblijf in een homestay

  Na het ontbijt vertrek je naar Wayanad. Tropische regenwouden, glooiende rijstvelden, specerijenplantages schieten voorbij als je uit het autoraampje kijkt. In de middag kom je aan bij Tholpetty national park voor een jeepsafari. Er leeft een grote populatie olifanten, maar je kunt er ook zomaar otters, krokodillen, herten, apen, beren en tijgers tegenkomen. Je wordt rondgereden in een open jeep en hebt de kans om oog in oog te staan met een olifant.

  Daarna reis je verder naar je accommodatie. Je logeert bij een gastvrij Indiaas echtpaar dat hun eigen homestay heeft op de plantage, met uitzicht over de theevelden. De vrouw des huizes kan ontzettend lekker koken en van babbelen houdt ze ook. Er zijn maar vier kamers, dus als er geen beschikbaarheid is dan boeken we je een ander hotel voor je.

  thee plukken keralaDag 3 – Glooiende theeheuvels by Ooty

  Even wakker worden tijdens het ontbijt in de groene omgeving en je vervolgens klaarmaken voor een nieuwe dag. Je rijdt vandaag dwars door de bergen van Wayanad naar Ooty. Word je snel wagenziek dan is dit het moment om alvast een pilletje in te nemen… Onderweg kun je op de lokale markt nog wat lekkernijen voor in de auto kopen. In Ooty hebben we een ritje met de toytrain voor je geregeld. Vanuit deze ouderwetse stoomtrein heb je een uur lang adembenemend uitzicht op Nilgiri Hills.

  In de middag dompel je je onder in de groene theeheuvels van Coonoor. Temidden van de theeplantages zie je vrouwen in kleurige sari’s de beste theeblaadjes plukken, terwijl aan de kant van de weg de gevulde manden klaar staan voor transport. Zelf maak je ook een stop bij een authentieke theefabriek waar je kennis maakt met de productie van thee. Je slaapt deze nacht in Coonoor.

  cochin kathakali dansDag 4 – Naar handelsstad Cochin

  Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het treinstation. In ongeveer 4,5 uur reis je vervolgens met de trein naar Cochin. Wij vonden de airco in de trein best wel fris dus houd een trui en/of sjaal bij de hand. Bij aankomst word je van het treinstation naar je hotel gebracht. Cochin (de nieuwe naam is Kochi) is een eilandenplaats waar je veel Portugese en Nederlandse invloeden zult terugvinden. Cochin is de grootste stad in de deelstaat Kerala en een belangrijke havenstad voor de handel in goud, textiel en vis. Je slaapt in een koloniaal hotel gelegen op het gedeelte ‘Fort Cochin’. Hier ervaar je het vroegere Portugese leven. De kamers zijn helemaal in stijl ingericht en kijken uit op een binnenplaats waar het restaurant zich ook bevindt.

  ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan een Kathakali dansshow. Dit is een typische dansvorm uit Kerala. Kathakali betekent letterlijk ‘gespeeld verhaal’ en wordt gekenmerkt door de overdadige make-up, kleding en muziek.

  visnet keralaDag 5 – Cochin, einde bouwsteen

  Na het ontbijt heb je de gelegenheid om Cochin te gaan zien. Bezoek bijvoorbeeld de ‘Dutch Palace’, de Joodse Synagoge in het hart van de Joodse wijk en de Sint Francis Kerk (de oudste Europese kerk in India). Natuurlijk neem je ook een kijkje bij de Chinese visnetten die zeer waarschijnlijk via Chinese handelaren in Cochin zijn belandt.

  ’s Middags verlaat je met een koffer vol zijde het hotel om naar je volgende bestemming te reizen. Je kunt verder reizen met de bouwsteen Backwaters en wildlife waarbij je slaapt in een boot op de rivier of een vlucht nemen naar Chennai voor de Levende Tempels van het zuiden. Wil je ruim de tijd hebben om Cochin echt te beleven dan raden we je aan een extra nacht in te plannen.

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Verblijf in onze heritage hotels

  Reissom: € 549,- p.p. bij 2 personen
  Inbegrepen: 4 nachten in een luxe heritage hotel met zwembad

  Je kunt ook iets luxer verblijven. Hiernaast een indruk van onze heritage hotels.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Silk tour to Kerala
  Verblijf in onze heritage hotels
  x