Hampi magic

Hampi India

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Hampi
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 599,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: november - mei

Als je de paradijselijke stranden van Goa (of Bangalore) een paar dagen wilt verlaten voor een snufje cultuur, vind je ongeveer 400 kilometer landinwaarts de historische koningsstad Hampi, waar uitgestrekte ruïnes en sculpturen in een dramatisch landschap van enorme stenen liggen.

Toch is de grootste charme van Hampi misschien nog wel de sfeer van het boerendorp dat in haar historische en natuurlijke setting bepaalde magische sferen uitstraalt. Al jaren trekt dit doorgewinterde India-reizigers aan op zoek naar een spirituele ervaring. Je slaapt tijdens deze bouwsteen in een eenvoudige maar comfortabele cottage in Hampi.

Overnachten: 3 nachten in een eenvoudig guesthouse
Excursie: stadstour Hampi
Transport: privé auto met chauffeur
Maaltijden: 3x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

  • fooien

Dag 1 – Van Goa naar magisch Hampi

Vandaag rijd je in zo’n 8 uur naar het magische plaatsje Hampi. Dit is een flinke rit maar je bent dan wel meteen op de plek waar je wilt zijn. Hampi is een klein plattelandsdorpje in de provincie Karnataka waar een grote verzameling ruïnes met verfijnde sculpturen te vinden zijn. De ruïnes vormen de resten van de vroegere hoofdstad Vijayanagara en is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Door de setting in een dramatisch landschap, hangt er vooral met laag invallend licht een speciale sfeer die niet goed te beschrijven is, maar waar reizigers die er zijn geweest uren lyrisch over kunnen vertellen.

Je slaapt in een een gezellige cottage in Hampi. ‘s Middags staat er een bezoek aan de Tungabhadra dam en de Japanse tuinen op de planning.

Dag 2 – Ruïnes van Hampi

Na het ontbijt ga je er een hele dag op uit om Hampi te ontdekken. De ruïnes van Hampi liggen verspreid over ongeveer 26 km 2 te midden van gigantische rotsblokken en groene struiken. De overblijfselen van paleizen en toegangspoorten tot de stad vertellen een magisch verhaal. Je gaat de meest bijzondere sites bezoeken; de tempel van Malyavanta, Hampi Bazaar, de Virupaksha tempel, de grafheuvel van Ugra Narasimha en het grootse Vithala tempel complex met zijn 56 muzikale zuilen.

Aan het eind van de dag word je weer naar je guesthouse gebracht. Die avond staat er niets op de planning. Terwijl de zon ‘s avonds langzaam naar beneden zakt kun je de nabije heuvel beklimmen om van de zonsondergang en het uitzicht te genieten.

Dag 3 – Hampi India, eigen invulling

Deze dag kun je helemaal zelf indelen. Er is nog genoeg te ontdekken in dit plaatsje voordat je terug of verder reist naar Goa. In Hampi proef je het Indiase platteland met overal buffelkarren, koeien en geiten. De mensen wonen in eenvoudige huisjes.

 

Dag 4 – Terug naar Goa of door naar Bangalore

Vandaag neem je afscheid van Hampi. Echt zo’n plek om vaak aan terug te denken…

Er volgt een flinke rit van ongeveer 8 uur terug naar Goa. Als je door wilt naar het zuiden voor de bouwstenen in Kerala dan kunnen we daar uiteraard ook een transfer naar toe regelen. Een rit per privé auto of trein naar Bangalore of Mysore behoort tot de mogelijkheden.

In Goa kun je de volgende dag naar het vliegveld worden gebracht of lekker een paar dagen aan het strand gaan zitten. Zie ook de bouwstenen in Goa.

Verstuur je reisplan