• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  hampi india reizigers

  Hampi magic

  Hampi India

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Hampi
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 489,- p.p. bij 2 personen
  Reisperiode: november - mei

  Als je de paradijselijke stranden van Goa een paar dagen wilt verlaten voor een beetje actie dan word je hiervoor rijkelijk beloond met een paar geweldige ervaringen. Ongeveer 400 kilometer landinwaarts ligt de magische, historische koningsstad Hampi waar uitgestrekte ruïnes en sculpturen in een dramatisch landschap van enorme stenen liggen.

  Toch is de grootste charme van Hampi misschien nog wel de sfeer van het boerendorp dat temidden haar historische en natuurlijke setting bepaalde magische sferen uitstraalt. Al jaren trekt dit doorgewinterde Indiareizigers aan op zoek naar een spirituele ervaring. Je slaapt tijdens deze bouwsteen in een eenvoudig maar comfortabel hotel in Hampi.

  Overnachten: 3 nachten in een eenvoudig guesthouse
  Excursie: stadstour Hampi
  Transport: privé auto met chauffeur
  Maaltijden: 3x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

  • fooien

  hampi tempel india

  Dag 1 – Van Goa naar magisch Hampi

  Vandaag rijd je in zo’n 8,5 uur naar het magische plaatsje Hampi. Dit is een flinke rit maar je bent dan wel meteen op de plek waar je wilt zijn. Hampi is een klein plattelandsdorpje in de provincie Karnataka waar een grote verzameling ruïnes met verfijnde sculpturen te vinden zijn. De ruïnes vormen de resten van de vroegere stad Vijayanagara, de hoofdstad van het Vijayanagara Rijk. Deze plaats is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Door de setting in een dramatisch landschap, hangt er vooral met laag invallend licht een speciale sfeer die niet goed te beschrijven is, maar waar doorgewinterde India-reizigers uren lyrisch over kunnen vertellen.

  Je slaapt in een een eenvoudig maar comfortabel hotel in Hampi. ‘s Middags staat er een bezoek aan de Tungabhadra dam en de Japanse tuinen op de planning. Hampi ligt aan de oever van de Tungabhadra rivier.

  Dag 2 – Ruïnes van Hampi

  Na het ontbijt ga je er een hele dag op uit om Hampi te ontdekken. De ruïnes van Hampi liggen verspreid over ongeveer 26 km2 temidden van gigantische rotsblokken en groene struiken. De overblijfselen van paleizen en toegangspoorten tot de stad vertellen een magisch verhaal en laten zien dat de keizer van Vijayanagara erg creatief was. Je gaat de meest bijzondere sites bezoeken; de tempel van Malyavanta, Hampi Bazaar, de Virupaksha tempel, de grafheuvel van Ugra Narasimha en het grootse Vithala tempel complex met zijn 56 muzikale zuilen.

  Aan het eind van de dag word je weer naar je guesthouse gebracht. Die avond staat er niks op de planning. Als de zon ‘s avonds langzaam onder gaat, dan kun je de nabije heuvel beklimmen om van de magische zonsondergang te genieten.

  Dag 3 – Hampi India, eigen invulling

  Deze dag kun je helemaal zelf indelen. Er is nog genoeg te ontdekken in dit plaatsje voordat je terug reist naar Goa. In Hampi proef je het Indiase platteland met overal buffelkarren, koeien en geiten. De mensen wonen in eenvoudige huisjes.

  Hampi was in vroegere tijden een enorme hoofdstad van het Vijaynagara rijk. Het was toen groter dan bijvoorbeeld Parijs of Londen. Net als Fatehpur Sikri in het noorden van India ligt het er al eeuwen verlaten bij. Er zijn enorm veel paleisruïnes en tempels te zien, veel met verfijnde sculpturen. Een van de beroemdste objecten is de massieve stenen koets uit de 14e eeuw die staat “geparkeerd” voor een indrukwekkende galerij van gedecoreerde pilaren die uit een stuk steen zijn uitgehakt.

  Dag 4 – Terug naar Goa of door naar Bangalore

  Vandaag neem je afscheid van Hampi. Echt zo’n plek om vaak aan terug te denken…

  Er volgt een flinke rit van ongeveer 8,5 uur terug naar Goa. Als je door wilt naar het zuiden voor de bouwstenen in Kerala of Tamil Nadu dan kunnen we daar uiteraard ook een transfer naar toe regelen. Een rit per privé auto of trein naar bijvoorbeeld Bangalore kun je erbij boeken.

  In Goa kun je de volgende dag naar het vliegveld worden gebracht of lekker een paar dagen aan het strand gaan zitten. Zie ook de bouwstenen in Goa.