Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Prinsheerlijk paleis op het platteland

   Paleis India Deogarh

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Deogarh
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 341,- p.p. bij 2 personen

   Waan je voor twee nachten prins of prinses en slaap in dit mooie Maharadja paleis. Je verruilt de drukke steden voor even met een verblijf op het platteland. Verken de omgeving te voet en per trein; we regelen tickets voor een treinrit met een oude trein uit de jaren '30. Onderweg zie je dromerige dorpjes, ossenkarren en het plattelandsleven van deze regio. Ook is er genoeg tijd om te ontspannen. Neem een duik in het zwembad, drink een drankje op de binnenplaats of regel een massage.

   Overnachten: 2 nachten in een paleis in Deogarh
   Excursie: ontdekkingstour per lokale stoomtrein door bos- en heuvellandschap
   Transport: Jaipur – Deogarh of Pushkar – Deogarh per privé auto met chauffeur
   Maaltijden: 2x ontbijt
   • maaltijden naast het ontbijt

   • overige entreegelden

   • fooien

   paleis india deogarhDag 1 – Aankomst in Deogarh

   Je bereikt Deogarh vanuit Jaipur of Pushkar in zo’n 3 uur. Gelijk bij aankomst in het paleishotel voelden we de bijzondere sfeer door de vriendelijke Maharadja familie. Toen we de poort binnenkwamen stond men al klaar om ons te voorzien van een koud drankje en een doekje om ons even op te frissen. De kamers in het paleishotel zijn allemaal anders, maar elke kamer is in koloniale stijl ingericht. Verwacht geen grote luxe maar wel een sfeervol onderkomen in een historisch gebouw met antieke meubelen, schilderijen en mozaïeken.

   Vanaf het dakterras van het paleis heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Op de binnenplaats kun je genieten van een lekker kopje thee en een verfrissende duik in het zwembad. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid voor massages of ayurveda behandelingen in de spa.

   deogarh trein paleis indiaDag 2 – Op ontdekkingstour door het vorstendom

   Na het ontbijt ga je op ontdekkingstour door je eigen ‘vorstendom’. Met de lokale trein uit de jaren ’30 maak je zo’n 2 uur een rit door een afwisselend bos- en heuvellandschap. We kwamen langs kleine dorpjes waar de tijd leek te hebben stilgestaan. In de trein zitten voornamelijk lokale Indiërs die graag (zij het met handen en voeten) een praatje met je maken.

   In de middag maak je op eigen gelegenheid een wandeling door het dorp Deogarh. Struin door kleine straatjes waar je heilige koeien en ossenkarren tegenkomt. Een oude man met gele tulband leest de krant in een kruidenwinkeltje, een vrouw in een roze sari balanceert een waterkruik op haar hoofd en nieuwsgierige kinderen in witte schooluniformen gaan graag met je op de foto.

   deogarh paleis indiaDag 3 – Einde van de bouwsteen en vertrek

   De bouwsteen eindigt na je ontbijt. Je neemt afscheid van je paleishotel en reist verder naar het zuiden, waar je in zo’n 3 uur naar Udaipur reist en daar verder gaat met de bouwsteen Kamelen en kastelen in Rajasthan.

   Of reis eerst verder naar het fort van Chittorgarh met de bouwsteen Curry koken met de locals, waar je lekkere Indiase curry leert maken tijdens de kookcursus in je gezellige hotel dat binnen de muren van het fort ligt.