Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Op de thee in Darjeeling

   Darjeeling India

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Darjeeling
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 364,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: oktober, november, maart, april en mei zijn de beste maanden

   Darjeeling India is een bekende plek onder de fervente theedrinker want deze thee wordt ook wel de champagne onder de theesoorten genoemd. De regio rond Darjeeling wordt gekenmerkt door theeplukkers met grote manden op hun rug, verscholen tussen de struiken van de groene theevelden. De met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond zorgen voor een prachtige achtergrond.

   Tijdens deze bouwsteen slaap je in twee verschillende hill stations, elk met een rustige sfeer en een verfrissend klimaat. Je rijdt met de auto (met chauffeur) van Kurseong naar Darjeeling, waar onderweg het Indiase leven zich voor je ogen afspeelt. Wandel door de theevelden en de straten van dit charmante stadje. Op Tiger Hill wacht je op de opkomende zon voor een verbazingwekkend uitzicht, bezoek je een boeddhistisch klooster en drink je een kopje thee met de Tibetaanse gemeenschap.

   Overnachten: 1 nacht in een comfortabel hotel in Kurseong, 2 nachten in een rustgevend hotel in Darjeeling
   Excursie: rondleiding theeplantage, tocht rond Darjeeling met bezoek aan Tiger Hill en Ghoom klooster met een Engelstalige gids
   Transport: transfer privéauto met chauffeur
   Maaltijden: 3x ontbijt
   • maaltijden naast het ontbijt

   • entreegelden

   • fooien

   • optioneel: treinrit met de toy train van Darjeeling naar Ghoom (retour)

   Dag 1 Kurseong, aankomst in de bergen

   Na je aankomst per trein in New Jalpaiguri of per vlucht in Bagdogra regelen we een transfer voor je naar het hotel in Kurseong. Twee uur lang zoef je langs Indiase vlaktes en over berghellingen met hoge bergpieken op de achtergrond. Gelegen aan de voet van het Kanchenjunga gebergte, is de temperatuur in Kurseong aangenaam. Het is dan ook een toevluchtsoord voor Indiërs die willen ontsnappen aan de hitte.

   Je verblijft in een gerestaureerd Brits koloniaal huis aan de voet van de Himalaya. Je kan hier genieten van het uitzicht op de groene theevelden en op de majestueuze Kanchenjunga: een van de hoogste bergen ter wereld die voor het hotel ligt. De rest van de dag is ter vrije besteding. We hebben ons vermaakt met een ontspannen wandeling door de omgeving van het hotel.

   Dag 2 Door de groene heuvels naar Darjeeling

   Na het ontbijt krijg je een rondleiding bij een theeplantage. Thee wordt hier nog steeds met de hand geplukt en verwerkt in kleine fabrieken. Bekijk de ijverige Indiase plukkers die met grote manden op de rug boven de halfhoge struiken uitsteken.

   In de loop van de ochtend word je door je chauffeur opgehaald voor de rit naar Darjeeling. Je kunt onderweg genieten van het uitzicht op de hoge bergen en theeterrassen. In de smalle en steile straten van Darjeeling hangt een ontspannen sfeer. Het leven speelt zich voornamelijk af op straat. De markt, die is gelegen op een heuvel, is omringd door hoge bergen tot 8000 meter. ’s Middags kun je zelf een wandeling maken door de theeplantages. Je overnacht in een rustgevend, comfortabel hotel met ruime kamers.

   zonsopgang darjeeling indiaDag 3 Ontdekkingstocht rond Darjeeling

   Vandaag sta je vroeg op, zodat je voor zonsopkomst bovenop de Tiger Hill staat. Vanaf dit punt heb je zicht op de eerste zonnestralen die tussen de witte toppen van de Himalaya doorkomen. De mist trekt steeds verder uit het dal weg en het uitzicht wordt steeds wonderlijker. Bovenop de berg kan het behoorlijk koud en winderig zijn, zorg naast een camera daarom voor een lange broek en wind- en fleece-jacks. Zodra de zon steeds hoger aan de hemel komt te staan en de vallei al snel een beetje opgewarmd wordt, rijd je naar het oudste boeddhistische klooster van Darjeeling. Dit eeuwenoude klooster uit 1875 herbergt veel goedbewaarde boekwerken. Er reist een Engelssprekende gids met je mee die hier meer over kan vertellen.

   De rest van de middag kun je zelf indelen. Je kunt genieten van een typisch Nepalese of Tibetaanse lunch in het centrum of je brengt een bezoek aan het museum over beklimmingen in de Himalaya, de dierentuin met de rode panda of het Tibetaanse vluchtelingencentrum. De ontvluchte Tibetanen maken hier kleden en kleding van verse wol. ’s Avonds duik je waarschijnlijk vroeg onder de dekens, het koelt namelijk al snel af.

   gebedsvlaggen darjeeling indiaDag 4 Darjeeling, einde bouwsteen

   Na het ontbijt in je hotel eindigt deze bouwsteen. Wil je dieper Sikkim intrekken? Met de bouwsteen Schatten van Sikkim bezoek je de plaatsen Gangtok en Kalimpong in de groene heuvels en de omliggende kloosters.

   Deze bouwsteen is ook goed te combineren met de Tibetaanse tempel tour. Als je deze bouwsteen door West-Sikkim wilt doen, gaat deze vooraf aan de bouwsteen Schatten van Sikkim.

   Vanuit Darjeeling kun je ook terugreizen per trein of vliegtuig naar Kolkata (Calcutta). Je vlucht naar andere delen in het noorden van India of naar het exotische zuiden is vanuit hier gemakkelijk te regelen.