Rondreis India online
Home > Praktisch > Algemene informatie > Vervoer in India
Vervoer India

Vervoer in India

Alle mogelijkheden op een rijtje

Of je nu kiest voor een van onze standaard rondreizen of je zelf je eigen reis bouwt met onze bouwstenen; er zijn veel verschillende manieren om van A naar B te reizen en het leukste is om ze tijdens je India reis af te wisselen. Het merendeel van de afstanden leg je af per comfortabele auto met privéchauffeur. Wij vinden dit de meest comfortabele manier van reizen in een druk land als India, waarbij je zodoende op relaxte wijze veel van het land kunt zien. Langere afstanden leg je af per (nacht)trein of binnenlandse vlucht. Wij regelen vooraf een ticket voor je zodat je ter plaatse zeker bent van een plek in de volle treinen.

Op deze pagina vind je handige info over de verschillende manieren van transport in India. Heb je nog vragen na het lezen van deze website, neem dan gerust contact met ons op.

Auto met privéchauffeur

Vervoer in India

Tijdens je India rondreis zul je de meeste reistijd doorbrengen in de auto met privéchauffeur. Dit geldt voor transfers tussen luchthaven en hotels, tussen verschillende steden en voor sommige excursies. Het is een ontspannen manier van reizen met je vertrouwde chauffeur die je overal weer staat op te wachten. Het grote voordeel is dat je met autotransfers vrij flexibel bent onderweg; de chauffeur kan altijd even stoppen voor een eet-, drink- of plaspauze. Onze chauffeurs spreken Engels, weten de weg, zijn betrouwbaar en hebben een veilige rijstijl. De auto is een comfortabel model uitgerust met airco. Voor iets grotere reisgezelschappen hebben we uiteraard ruimere auto's en busjes waarbij er genoeg plek is voor de reizigers én de bagage.
Vervoer India
Vervoer India

Treinen

Vervoer in India

Nachttreinen zijn een leuke en goedkope manier om een heel andere kant van India te leren kennen. Het is geen luxe manier van reizen, maar de ervaring maakt heel veel goed. Families delen hun huisgemaakte maaltijden met je en velen willen nieuwsgierig een praatje maken. Een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking. We reserveren een bed in een treincoupé met airco. Overdag zit je op het onderste bed en als het bedtijd is worden de bedden door het treinpersoneel netjes opgemaakt.

Reizen met de nachttrein is veilig, maar wij raden je wel aan om je waardevolle spullen bij je in bed te houden. In ieder rijstel is er een wc met een fonteintje. ‚ÄčEr komen verkopers langs met snacks en zoete chai (Indiase melkthee), maar voor de zekerheid raden wij je aan zelf wat eten en drinken meenemen. Wellicht slaap je in een nachttrein wat onrustiger dan normaal, maar het is ook een hele belevenis. Wij legden onze hoofden op het kussen en werden al snel in slaap gewiegd door het geschommel van de trein...

Binnenlandse vluchten

Vervoer in India

Omdat India zo'n uitgestrekt land is, is het bij lange afstanden vaak handig om een binnenlandse vlucht te nemen. Zo kun je in korte tijd op comfortabele wijze grote afstanden afleggen.

Er zijn verschillende airlines in India waar we gebruik van maken, sommige wat punctueler dan andere, maar alle maatschappijen die wij boeken zijn veilig en vliegen met moderne toestellen. Door jaren van ervaring weten we welke routes, connecties en vluchten het beste zijn. Het kan zijn dat er door onvoorziene omstandigheden toch wijzigingen zijn in je vluchtplan. Wij zullen je daarvan voor vertrek op de hoogte stellen. Als er tijdens je reis nog wijzigingen zijn dan zal onze agent ter plaatse zijn best doen om je zo goed mogelijk te helpen.
Vervoer India
Vervoer India

Taxi's en riksja's

Vervoer in India

Taxi's, fietsriksja's en autoriksja's horen bij het Indiase straatbeeld en het gebruik van deze vervoermiddelen mag tijdens je reis naar onze mening niet ontbreken. Voor het vervoer binnen de stad raden we je aan de taxi of autoriksja te nemen. Neem bijvoorbeeld de taxi als je van het hotel naar de luchthaven of het station moet gaan en neem een autoriksja als je zonder bagage ergens naartoe wilt. Een fietsriksja is een optie voor echt korte ritjes.

Taxi's en riksja's zijn gemakkelijk te regelen, goedkoop en vooral de riksja is eigenlijk een must voor de ultieme India-ervaring. Sommige rikja's hebben een meter, maar in veel gevallen zul je vooraf moeten onderhandelen over de prijs. Je kunt even navraag doen in het hotel wat een gangbare prijs is voor het ritje dat je voor ogen hebt. De chauffeur zal misschien wat meer vragen dan van de Indiërs, dus het hangt van jouw onderhandelingstechniek af of je de juiste prijs betaalt. Het hoort er allemaal bij...

India online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.