Rondreis India online
Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Bouwstenen Himalaya > Op z'n Tibetaans door India
Ladakh India

Op z’n Tibetaans door India

Een stukje Tibet in het Indiase land. In een land, waarbij je in eerste instantie denkt aan heilige koeien, paleizen en forten, hindoeïsme en felgekleurde doeken herbergt zich een totaal andere wereld. Een wereld van monniken, Tibetaanse kloosters, gebedsvlaggen en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Duik in het leven van deze cultuur, zonder een ingewikkelde reis naar Tibet te hoeven maken.

Je begint deze reis door een uitgestrekt en desolaat landschap, waar het gevoel alleen op de wereld te zijn ontstaat. Het is een pittige reis over hoge bergpassen, door diepe dalen en de vergezichten zijn adembenemend. Dramatische besneeuwde bergtoppen bepalen onderweg het uitzicht dat tenslotte overgaat in de vallei van Leh, gelegen in Ladakh. Tijdens je bezoek aan deze ‘Tibetaanse’ stad kunnen geen kloosters ontbreken. Er staat daarom een speciale kloosterdag gepland naar de spectaculairste kloosters. Laat je bedelven onder de cultuur van de trouwe monniken en maak een religieuze ceremonie mee.
Reisduur 6 dagen - 5 nachten
(mogelijk van eind juni tot half september)

Overnachten

in comfortabele 2 persoonskamers (foto's)
Reissom € 654,- p.p. bij 2 personen Inclusief transfer Manali - Jispa - Leh, 5 overnachtingen met ontbijt, klooster excursie vanuit Leh met gids
Vervoer per privé auto Exclusief

overige maaltijden en excursies, internationale vlucht

Reis aanvragen reisvoorstel aanvragen Kaart kaart India

Dag 1 - Op weg naar de Himalaya, Manali

Komend vanaf Dharamsala per privé transfer of vanuit Delhi per auto en trein, begint deze bouwsteen in Manali. Voor de meesten betekent dit het vertrekpunt voor de reis over de op een na hoogste, geasfalteerde weg van de wereld naar Leh in Ladakh. Maar voor anderen is het een rustige vallei waar Indische honeymooners naartoe reizen en waar hippies het kalm aan doen. De vallei vult zich met traditionele boeren huizen, boomgaarden, akkers, koeien en verfrissende watervallen. Voor het eerst zul je merken dat je al op behoorlijke hoogte zit (2100 meter), probeer het dus rustig aan te doen. Hoogteziekte is een van de dingen waar je mee te maken kan krijgen als je op hoogte komt. Kijk voor meer informatie op Gezondheid in India.

Heerlijk ontspannen in de heetwaterbronnen van Vashist, het is een wandeling van drie kilometer langs een snelstromende rivier door een bloemrijke vallei. Goed tegen de hoogte is thee drinken, gezellig in een van de theehuizen op weg naar de Hadimba houten tempel. Old-Manali is de plek voor leuke restaurants, je hotel is hier ook gelegen tussen de naaldbomen.
Manali India
Onderweg naar Ladakh

Dag 2 - Van Manali naar Jispa

Vroeg op, want er staat een behoorlijke rit op het programma van ongeveer 7 uur. Vanuit Manali stijg je steeds verder omhoog en laat je het groene landschap achter je. Op naar de hoge bergpieken en diepe dalen. Onderweg passeer je een bergpas van ongeveer 4000 meter en dat voel je goed. Het is fris en winderig. Je kan hier ook goed merken wat voor invloed de hoogte op je ademhaling heeft. Inmiddels ben je omringd door gigantische toppen van 6000 meter, je stopt regelmatig met de auto om van het uitzicht te kunnen genieten. Letterlijk en figuurlijk is dit voor vandaag het hoogtepunt. Je daalt vervolgens een klein stukje tot het dorpje Jispa waar je de nacht doorbrengt in een comfortabel hotel.

Dag 3 - Aankomst in Leh, in Ladakh

Vandaag staat de reis naar Leh op het programma. Andere reisorganisaties plannen onderweg nog overnachtingen in kleine dorpjes. Naar onze mening kun je beter doorrijden naar Leh, een lange tocht, maar dan ben je wel direct in de plaats waar je uiteindelijk ook voor gekomen bent. Het voordeel van het reizen per privé auto is dat je onderweg kan stoppen wanneer je wilt.

Na vertrek uit Jispa klim je verder het Himalaya gebergte in op weg naar Ladakh. Je zit inmiddels ver boven de boomgrens, waardoor de omgeving er als een stenige woestijn met sneeuw uitziet. Je passeert ook vandaag bizar hoge bergpassen en doorkruist een enorme zanderige vlakte. Het is een verlaten gebied en even denk je dat je de enige bent op deze pas: samen met je chauffeur, het machtige landschap en wat stofwolken achter je auto. Als je onderweg stopt is het goed om veel thee te drinken, verder veel water. Tenslotte rijd je aan het einde van de dag de groene vallei van Leh binnen. Je overnachting is in een knus guesthouse voor de komende drie nachten.
Ladakh India
In Leh in Ladakh

Dag 4 - Tibetaans paleis van Leh, in Ladakh

Er staat vandaag niets op het programma, waardoor je de tijd kunt gebruiken om te wennen aan de hoogte en Leh town kunt bezoeken. Leh ligt namelijk op 3500 meter boven zeeniveau. Het historische centrum van Leh bezit een negen verdiepingen tellend paleis dat veel weg heeft van het beroemde Potala paleis in Lhasa. Dit Tibetaanse paleis in Leh schijnt ook als inspiratie gebruikt te zijn voor die in Lhasa. Verder kun je een bezoek brengen aan de bazaar, waar kleurrijke sieraden en typisch Tibetaanse producten worden verkocht. Of kruip gewoon met een boek op een bankje in de zon. Maak er in ieder geval een relaxte dag van.

Dag 5 - Tibetaanse kloostertour per jeep

Je Engelssprekende gids haalt je vanochtend per jeep bij het guesthouse op, vandaag staat een kloosterdag in Ladakh gepland. Je eerste stop is het klooster van Shey, het oudste klooster dat je vandaag gaat bezoeken. Aan de overkant van een uitgestrekte grasvlakte met coniferen, omringd door kale, steile rotswanden staat Shey Gompa (klooster). Binnenin dit complex staat een twaalf meter hoog, mediterend Buddha beeld.

Van het oudste klooster ga je verder naar een van de beste plekken om religieuze ceremonies te bewonderen. In het Thikse klooster tref je monniken aan, biddend tijdens het mystieke koraalgezang, ringen van bellen en blazende hoorns. Het is een heel speciaal moment als je achterin de ruimte de hele ceremonie in je op staat te nemen. Deze gedachtes worden opgeroepen bij het denken aan Tibet, nu sta je er zelf middenin. Als laatste stap je binnen in het klooster van Hemis, de grootste en rijkste van de drie. Aan het einde van de middag keer je terug naar je guesthouse in Leh.
Monniken in Leh
Ladakh India

Dag 6 - Leh, einde bouwsteen

De zon warmt de vallei van Leh langzaam op en je kunt nog even genieten van je ontbijt. Hierna eindigt deze bouwsteen. We kunnen een vlucht terug naar Delhi voor je regelen, hét uitgangspunt voor andere gebieden in India.

Voor trekliefhebbers kunnen we een trekking van vier dagen aan deze bouwsteen koppelen. Je overnacht in homestays of eenvoudige hotels gerund door locals, voor een indrukwekkende kennismaking met het leven in de Himalaya. Je loopt ongeveer 4 uur per dag en bezoekt typisch Tibetaanse kloosters. Klik hier voor meer informatie over Wandelen in Weids Ladakh.

Een kijkje in je accommodatie

houten hotel in Manali
houten hotel in Manali
eenvoudige schone kamer
eenvoudige schone kamer
hotel in de bergen van Leh
hotel in de bergen van Leh

Deze bouwsteen aanvragen
of
Terug naar het Himalaya bouwstenen overzicht voor India reizen
India online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.