Rondreis India online
Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Bouwstenen Zuid-India > Silk tour to Kerala
Kerala India

Silk tour to Kerala

Kerala, de groene smaragd van India, vinden veel mensen het mooiste gedeelte van Zuid-India. Het is hier lekker tropisch en de mensen zijn een tintje donkerder dan in het noorden. Met deze bouwsteen reis je in een prettig reistempo langs de hoogtepunten van deze provincie en maak je kennis met de vriendelijke lokale bevolking. Verder regelen wij de excursies die je volgens ons niet mag missen. Je route begint in de zijdestad Mysore. Je gids neemt je mee naar een lokale, authentieke zijdefabriek en markt waar je rustig rond kan kijken als een van de weinige bezoekers. In het nationale park Tholpetty spot je olifanten in het wild en slaap je in jungle lodge in de bergen. Via de theeheuvels van Ooty reis je naar het eindpunt Cochin. Onderweg pluk je thee met de lokale bevolking en bewonder je de glooiende heuvels vanuit een toytrain.

De beste reistijd voor Zuid-India is november t/m april; in de overige maanden van het jaar kunnen de temperaturen enorm oplopen (mei-juni) of vallen er geregeld flinke regenbuien (juni-oktober). En let op: het Tholpetty park is gesloten van februari t/m april.
Reisduur 5 dagen - 4 nachten

Overnachten

in authentieke, bijzondere hotels en jungle lodges (foto's)

Reissom € 455,- p.p. bij 2 personen (authentiek)
€ 549,- p.p. bij 2 personen (heritage)
Inclusief overnachtingen met ontbijt, prive vervoer met chauffeur, 2 treintickets en excursies (zijdefabriek, markt, jeepsafari)
Vervoer per trein en airco privé-auto Exclusief

overige maaltijden, internationale vlucht, entreegelden

Reis aanvragen reisvoorstel aanvragen Kaart kaart India

Dag 1 - Van Bangalore naar paleizenstad Mysore

Vanuit Bangalore rijd je in ongeveer 3,5 uur naar Mysore. Mysore staat bekend om haar goede kwaliteit zijde. Je chauffeur neemt je mee naar een lokale, authentieke fabriek waar je rustig rond kan kijken als een van de weinige bezoekers. Lokale boeren verkopen hier hun coconnen, deze worden gewassen en gekleurd door machines. Ieder weefgetouw maakt een ander patroon en de Indiërs creëren met hun vingers de meest prachtige tapijten. Aan het einde van de ochtend/begin van de middag word je naar je hotel gebracht om even te relaxen. Je slaapt op het landgoed van een elegant paleisje met groene tuinen en koloniaal ingerichte kamers. 

In de middag breng je een bezoek aan de lokale markt Devaraja. Je gids neemt je mee in de dagelijkse chaos en leidt je naar de beste kraamjes. Proef exotisch fruit en maak een praatje met de glimlachende marktverkopers. Daarna bezoek je het immense paleis van Mysore en de 'Chamundi Hill Temple'. Vanuit deze tempel heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad.
Verblijf Kerala
Kerala India - Mudumalai olifant

Dag 2 - Wilde olifanten vanuit je jungle lodge

Na het ontbijt vertrek je naar Wayanad, dit is ongeveer 4,5 uur rijden. Wayanad is een verborgen plek tussen de bergen. Tropische regenwouden, dichte heuvels, glooiende rijstvelden, specerijen plantages schieten voorbij als je uit het autoraampje kijkt. Bij aankomst in je cottage kun je lunchen en even rusten op weg naar het zuiden.

In de middag rijd je verder naar het nationale park Tholpetty voor een jeeptocht. We hebben voor dit park gekozen omdat het vrij ongerept is en de natuur hier zijn gang kan gaan. Er leeft een grote populatie olifanten, maar je kunt er ook zomaar otters, krokodillen, herten, apen, beren en tijgers tegenkomen. Je wordt rondgereden in een jeep en hebt de kans om oog in oog te staan met een olifant. Het park is niet het hele jaar open. Wanneer het gesloten is maak je een soortgelijke safari in Nagerhole National Park. Na de tocht rijd je terug naar het hotel, met wellicht heel wat dieren op je fotoschijf en netvlies.

Dag 3 - Glooiende theeheuvels by Ooty

Even wakker worden tijdens het ontbijt in de groene omgeving en je vervolgens klaarmaken voor een nieuwe dag. Je rijdt vandaag dwars door de bergen van Wayanad naar Ooty. Word je snel wagenziek dan is dit het moment om alvast een pilletje in te nemen... Onderweg kun je op de lokale markt nog wat lekkernijen voor in de auto kopen. In Ooty hebben we een ritje met de toytrain voor je geregeld. Vanuit deze ouderwetse stoomtrein heb je een uur lang adembenemend uitzicht op Nilgiri Hills.

In de middag dompel je je onder in de groene theeheuvels van Coonoor. Temidden van de theeplantages zie je vrouwen in kleurige sari's de beste theeblaadjes plukken, terwijl aan de kant van de weg de gevulde manden klaar staan voor transport. Zelf maak je ook een stop bij een authentieke theefabriek waar je kennis maakt met de productie van thee. Je slaapt deze nacht in Coonoor.

Theevelden India
Cochin

Dag 4 - Naar handelsstad Cochin

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het treinstation. In ongeveer 4,5 uur reis je vervolgens met de trein naar Cochin. Wij vonden de airco in de trein best wel fris dus houd een trui en/of sjaal bij de hand. Bij aankomst word je van het treinstation naar je hotel gebracht. Cochin (de nieuwe naam is Kochi) is een eilandenplaats waar je veel Portugese en Nederlandse invloeden zult terugvinden. Cochin is de grootste stad in de deelstaat Kerala en een belangrijke havenstad voor de handel in goud, textiel en vis. Je slaapt in een koloniaal hotel gelegen op het gedeelte 'Fort Cochin'. Hier ervaar je het vroegere Portugese leven. De kamers zijn helemaal in stijl ingericht en kijken uit op een binnenplaats waar het restaurant zich ook bevindt.

's Avonds kun je een bezoek brengen aan een Kathakali dansshow. Dit is een typische dansvorm uit Kerala. Kathakali betekent letterlijk 'gespeeld verhaal' en wordt gekenmerkt door de overdadige make-up, kleding en muziek.

Dag 5 - Cochin, einde bouwsteen

Na het ontbijt heb je de gelegenheid om Cochin te gaan zien. Bezoek bijvoorbeeld de 'Dutch Palace', de Joodse Synagoge in het hart van de Joodse wijk en de Sint Francis Kerk (de oudste Europese kerk in India). Natuurlijk neem je ook een kijkje bij de Chinese visnetten die zeer waarschijnlijk via Chinese handelaren in Cochin zijn belandt. 

's Middags verlaat je met een koffer vol zijde het hotel om naar je volgende bestemming te reizen. Je kunt verder reizen met de bouwsteen Backwaters en wildlife waarbij je slaapt in een boot op de rivier of een vlucht nemen naar Chennai voor de Levende Tempels van het zuiden. Wil je ruim de tijd hebben om Cochin echt te beleven dan raden we je aan een extra nacht in te plannen.
Cochin

Kijkje in onze authentieke accommodaties (zoals in de tekst beschreven)

je paleisje in Mysore
je paleisje in Mysore
jungle lodge in de bergen
jungle lodge in de bergen
Cochin hotel in koloniale stijl
Cochin hotel in koloniale stijl

Je kunt ook iets luxer verblijven, hieronder een indruk van onze heritage hotels

heritage hotel met zwembad
heritage hotel met zwembad
koloniale kamer in Cochin
koloniale kamer in Cochin
even bijkomen van je safari
even bijkomen van je safari


Deze bouwsteen aanvragen
of
Terug naar het bouwstenen overzicht voor Zuid-India reizen


India online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.