Rondreis India online
Hampi uitzicht

Hampi magic

Bouwsteen Hampi India

Als je de paradijselijke stranden van Goa een paar dagen wilt verlaten voor een beetje actie dan word je hiervoor rijkelijk beloond met een paar geweldige ervaringen. Ongeveer 400 kilometer landinwaarts ligt de magische, historische koningsstad Hampi waar uitgestrekte ruïnes en sculpturen in een dramatisch landschap van enorme stenen liggen.

Toch is de grootste charme van Hampi misschien nog wel de sfeer van het boerendorp dat temidden haar historische en natuurlijke setting bepaalde magische sferen uitstraalt. Al jaren trekt dit doorgewinterde India-reizigers aan op zoek naar een spirituele ervaring. Je slaapt tijdens deze bouwsteen in een eenvoudig maar comfortabel hotel in het nabij gelegen Hospet.
Reisduur 4 dagen - 3 nachten
(beste reisperiode november - mei)

Overnachten

in een eenvoudig guesthouse

Reissom € 337,- p.p. bij 2 personen Inclusief

3 overnachtingen met ontbijt, vervoer, Hampi tour

Vervoer per airco privé-auto Exclusief

overige maaltijden, entreegelden, internationale vlucht

Reis aanvragen reisvoorstel aanvragen Kaart kaart India

Dag 1 - Van Goa naar magisch Hampi

Vandaag rijd je in zo'n 8,5 uur naar het magische plaatsje Hampi. Dit is een flinke rit maar je bent dan wel meteen op de plek waar je wilt zijn. Hampi is een klein plattelandsdorpje in de provincie Karnataka waar een grote verzameling ruïnes met verfijnde sculpturen te vinden zijn. De ruïnes vormen de resten van de vroegere stad Vijayanagara, de hoofdstad van het Vijayanagara Rijk. Deze plaats is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Door de setting in een dramatisch landschap, hangt er vooral met laag invallend licht een speciale sfeer die niet goed te beschrijven is, maar waar doorgewinterde India-reizigers uren lyrisch over kunnen vertellen.

Je slaapt in een een eenvoudig maar comfortabel hotel in het nabijgelegen plaatsje Hospet. 's Middags staat er een bezoek aan de Tungabhadra dam en de Japanse tuinen op de planning. Hampi ligt aan de oever van de Tungabhadra rivier.
Hampi ruines
De ruïnes bij Hampi
Hampi Bazaar

Dag 2 - Ruïnes van Hampi

Na het ontbijt ga je er een hele dag op uit om Hampi te ontdekken. De ruïnes van Hampi liggen verspreid over ongeveer 26 km2 temidden van gigantische rotsblokken en groene struiken. De overblijfselen van paleizen en toegangspoorten tot de stad vertellen een magisch verhaal en laten zien dat de keizer van Vijayanagara erg creatief was. Je gaat de meest bijzondere sites bezoeken; de tempel van Malyavanta, Hampi Bazaar (ten tijde van het Vijayanagara rijk een erg mooie straat), de Virupaksha tempel (te zien op de foto hiernaast), de grafheuvel van Ugra Narasimha en het grootse Vithala tempel complex met zijn 56 muzikale zuilen.

Aan het eind van de dag word je weer naar je guesthouse gebracht. Die avond staat er niks op de planning, je hebt tijd genoeg om het stadje te verkennen. In Hampi proef je het Indiase platteland met overal buffelkarren, koeien en geiten. De mensen wonen in eenvoudige huisjes. In de kleine restaurantjes kun je meestal een prima maaltijd krijgen. Als de zon langzaam onder gaat, dan kun je de nabije heuvel beklimmen om van de magische zonsondergang te genieten.

Dag 3 - Hampi, eigen invulling

Deze dag kun je helemaal zelf indelen. Er is nog genoeg te ontdekken in dit plaatsje voordat je terug reist naar Goa. Hampi was in vroegere tijden een enorme hoofdstad van het Vijaynagara rijk. Het was toen groter dan bijvoorbeeld Parijs of Londen. Net als Fatehpur Sikri in het noorden van India ligt het er al eeuwen verlaten bij. Er zijn enorm veel paleisruïnes en tempels te zien, veel met verfijnde sculpturen. Een van de beroemdste objecten is de massieve stenen koets uit de 14e eeuw die staat "geparkeerd" voor een indrukwekkende galerij van gedecoreerde pilaren die uit een stuk steen zijn uitgehakt.
Hampi India
Hampi locals
Kleurrijke bevolking

Dag 4 - Terug naar Goa of door naar Bangalore

Vandaag neem je afscheid van Hampi. Echt zo'n plek om vaak aan terug te denken...

Er volgt een flinke rit van ongeveer 8,5 uur terug naar Goa. Als je door wilt naar het zuiden voor de bouwstenen in Kerala of Tamil Nadu dan kunnen we daar uiteraard ook een transfer naar toe regelen. Een rit per privé auto naar bijvoorbeeld Bangalore kun je erbij boeken.

In Goa kun je de volgende dag naar het vliegveld worden gebracht of lekker een paar dagen aan het strand gaan zitten. Zie ook de bouwstenen in Goa.

Deze bouwsteen aanvragen
of
Terug naar het bouwstenen overzicht voor Zuid-India reizen
India online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.