Rondreis India online
Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Bouwstenen Zuid-India
Zuid India reizen - tempel

Bouwstenen: korte reizen Zuid India

Goa en de Malediven combineren met je India reis

Centraal in India ligt Goa, waar je tijdens je India reis kunt genieten van brede palmenstranden of  doorsteken naar Bangalore. Hierna trek je de groene zuidelijke deelstaten in. Hier sta je oog in oog met wilde olifanten, rijd je door een glooiend grasgroen theevelden landschap en droom je weg op de exotische backwaters waterwegen. Je kunt vervolgens doorreizen naar de staat Tamil Nadu, waar je levende tempels ziet en ondergedompeld wordt in de hindoeïstische cultuur. Of je reist verder zuidwaarts voor tropische zandstranden op het puntje van het subcontinent. Het uiterste zuiden is tevens het startpunt voor de Malediven. De beste reistijd voor een Zuid-India reis is van oktober t/m april.

Op het aanvraagformulier vul je de bouwstenen in van jouw ideale reisroute. Heb je vragen over reizen in India of wil je ergens langer blijven neem dan gerust contact op; onze reisspecialisten die het land goed kennen, helpen je graag verder. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvend voorstel op maat, desgewenst met vluchten. Tijdens de zomermaanden en de kerstperiode kunnen afwijkende prijzen voorkomen.

Easy Going Bangalore

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 144,- p.p. bij 2 personen
Starten in de 'garden city of India', betekent een rustig begin van je Zuid-India reis. Na aankomst in Bangalore per internationale vlucht overnacht je namelijk in een prettig familie guesthouse of koloniale villa in een rustig gedeelte van Bangalore. Ondanks dat deze stad het centrum is van de snelgroeiende computer en software branche, doet Bangalore aan als een vriendelijke wereldstad door de groene bomenrijen langs de straten en de vele parken die de stad rijk is. Druk kan het er echter wel zijn. Wij raden je dan ook aan neer te ploffen met een boek in de rustgevende tuin van je guesthouse, terwijl je fantaseert over de indrukwekkende reis die nog voor de boeg staat. Klik hier voor meer informatie over deze Easy Going Bangalore
Bangalore - Zuid India reizen
Kerala tijdens je individuele Zuid India reis

Silk tour to Kerala

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten
Reissom: € 455,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Mysore - Mudumalai - theeheuvels - Cochin
Deze bouwsteen vormt de startroute van de meeste Zuid-India reizen. Langs geurige bazaars, glooiende theeheuvels en onverwachte natuurparken reis je richting de bekende deelstaat Kerala. Onderweg  regelen wij de excursies die je volgens ons niet mag missen. Bezoek met je gids een authentieke zijdefabriek, proef exotisch fruit op de markt, sta oog in oog met wilde olifanten en neem een kijkje bij de theeplantages. Tijdens deze bouwsteen slaap je in hotels die passen bij de omgeving zoals een Maharadja paleis in Mysore en jungle lodge in Wayanad. Klik hier voor meer informatie over deze bouwsteen 'Silk tour to Kerala'.

Backwaters en wildlife

Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 399,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Backwaters - Periyar
Kerala is de meest exotische plek van India, met rijstvelden en palmomzoomde backwaters. Eerst rijd je de bergen in naar de jungle van het Periyar Nationaal Park, waar de olifanten je aankijken vanaf de oevers van het meer. Hier hebben we een smakelijke kookcursus voor je ingepland en geniet je samen met een Indiase familie van het gemaakte maal. Daarna vaar je op een authentieke houseboat door de backwaters. Leun lekker achterover en zie hoe het leven langs de oevers langzaam aan je voorbij trekt. Je overnachtingen zijn bijzonder, op een houseboat en in een bed & breakfast. Klik hier voor het van-dag-tot-dag programma van Backwaters en wildlife.
Zuid-India reizen: Backwaters
Individuele India reizen - Tamil Nadu tempel

Levende tempels van het zuiden

Reisduur: 6 dagen, 5 nachten
Reissom: € 443,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Madurai - Trichy - Tanjore - Pondicherry - Mamallapuram
Tamil Nadu is een staat van India waar de mensen een tintje donkerder zijn, het eten nog een pietsje extra gekruid en religie nog weer een slag dieper wordt beleefd. Een bouwsteen die tijdens je India reis net wat verder gaat dan waar de meeste toeristen komen. Nergens zie je zo'n verscheidenheid aan overweldigende tempels als in deze streek van India. Tempels met gekleurde beelden op de grote torens en honderden pelgrims in de mystieke binnenzalen die een voor een neerknielen voor het heilige altaar. Je reis begint in Madurai en eindigt op een ontspannen plek aan de kust van Mamallapuram. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van 'levende tempels van het zuiden'.

Ayurveda aan palmenstrand

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 225,- p.p. bij 2 personen
In het uiterste puntje van India ligt Kovalam, waar je uitstekend je zuid-India reis afsluit zonder extra binnenlandse vluchten nodig te hebben. Hier vind je met palmbomen omzoomde resorttuinen, houten bungalows, lonkende stranden en een tot in de binnenlanden rijkend rijstveldenland. De stranden van Kovalam zijn bekend en populair, maar we hebben de meest rustige strandjes uitgezocht. Je resort ligt direct aan zee met bungalows met veel sfeer en gemaakt van veel hout. Kovalam is de vakantie tijdens je India reis. De provincie Kerala staat bekend om de traditionele Ayurvedische massages, in deze setting is dit dan ook de beste plek voor echte ontspanning. Klik hier voor meer informatie over de palmenstranden van Kovalam
Kovalam tijdens je India reis

Je reis eindigen aan de kust:

Strand tijdens je individuele India reis

Exotische stranden van Goa

Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 309,- p.p. bij 2 personen
Goa is een kleine deelstaat aan de kust met uitgestrekte palmenstranden, rijstvelden en koloniale Portugese kerkjes. Een perfect toetje om je Noord-India reis mee af te sluiten, vanaf Delhi is het drie uur vliegen. Wij hebben hier de beste plekken voor je gevonden om te verblijven; van een  verborgen bamboe resort tot een Portugees landhuis gelegen in een palmoase. Ze verschillen enigzins in comfort en stijl, maar bij allen is de knusse, persoonlijke sfeer duidelijk te proeven. Vaak arriveer je in Goa per vliegtuig, we regelen dan ook een een transfer van en naar de luchthaven voor je. Klik hier voor meer informatie over deze bouwsteen Exotische stranden van Goa

Hampi magic

Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 337,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Goa - Hampi - Goa of Bangalore
Veel van de Goa-gangers weten niet dat ze hun India vakantie doorbrengen op de drempel van een fascinerend achterland. Je vindt er groene jungles en interessante plaatsjes. Een hiervan is het magische Hampi, op ongeveer 8 uur rijden, dat omgeven is door ruïnes en lijkt op een maanlandschap met enorme ronde stenen. Deze vervreemdende wereld met veel mystieke tempeltjes en sculpturen is een bijzondere India-ervaring. Daarnaast is Hampi een authentiek boerendorp het eenvoudige plattelandsleven zijn langzame gangetje gaat. Na deze bouwsteen zit je toch net even anders op het heerlijke strand van Goa. Klik hier voor het van-dag-tot-dag programma van de bouwsteen 'Goa Hampi Magic'.
Hampi - Zuid India reis
Zuid India reizen - Malediven

Wegdromen op koraaleiland van de Malediven

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten
Reissom: vanaf € 1201,- p.p. bij 2 personen
Stel je voor dat je een individuele India reis hebt gemaakt, ontzettend veel indrukken hebt opgedaan en nu zoek je een ideale plek om bij te komen. Wat dacht je van een koraaleiland ergens in de stille oceaan waar azuurblauwe water tegen een perfect wit strand kabbelt? Op ongeveer een uur vliegen van Zuid-India liggen de tropische atollen van de Malediven. We hebben uit de vele tientallen eilanden een aantal bijzondere plekjes geselecteerd. Deze onbekende paradijsjes hebben charmante accommodaties en uitstekende duikmogelijkheden. Je vliegt met een watervliegtuigje of vaart per speedboot vanaf Male naar je tropische resort. De vlucht boeken we apart voor je bij. Klik hier voor de mogelijkheden in de Malediven

 

 


India online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.