Rondreis India online
Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Bouwstenen Noord-India
Noord India reizen - platteland

Bouwstenen: korte reizen Noord India

Individuele Noord India reis

Bouwstenen zijn korte Noord-India reizen van zo'n 2 tot 6 dagen. Door bouwstenen te combineren stel je je eigen individuele India reis samen. Jaipur is een van de meest veelzijdige plaatsen van India en vormt een ideale basis voor reizen naar Rajasthan, Agra en Varanasi. Ontdek de woestijnprovincie Rajasthan op een kameel, proef de Indiase keuken met een kookcursus en slaap in Maharadja paleizen. Reis hierna verder naar de beroemde Taj Mahal of het mystieke Varanasi. Deze stad is gebouwd op de oevers van de heilige rivier de Ganges en gelovigen komen vanuit alle windstreken om de riviergodin te eren. Sluit je India reis af met onze Zuid-India bouwstenen op de witte zandstranden van Goa.

Op het aanvraagformulier vul je de bouwstenen in van jouw ideale reisroute. Heb je vragen of wil je ergens langer blijven neem dan gerust contact op; onze reisspecialisten die het land goed kennen, helpen je graag verder. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvend voorstel op maat, desgewenst met vluchten. Tijdens de zomermaanden en de kerstperiode kunnen afwijkende prijzen voorkomen.

Rajasthan hoofdbouwstenen vanuit Jaipur

Easy going in Jaipur

Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 281,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Delhi - Jaipur
India is het land van de meeste indrukken per vierkante meter ter wereld. De kleuren, geluiden en geuren komen op je af vanaf het eerste moment dat je voet aan wal zet. Als je je India reis meteen met Delhi begint krijg je de meest intensieve plaats eerst; daarom bewaren wij Delhi liever voor het laatst en brengen we je na je vlucht direct naar Jaipur. Deze hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan is een van de meest boeiende steden van India en een ideale basis voor allerlei bouwstenen. Zo kun je India even rustig op je laten inwerken. In Jaipur kun je slapen in een gezellig en comfortabel familiehotel of je laten verwennen als een echte Maharadja in een vijfsterren paleis. Klik hier voor het Easy Going Jaipur startpakket.
Jaipur - individuele India reis
Pushkar India reis

Kamelen & kastelen in Rajasthan

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten
Reissom: € 368,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Jaipur - Pushkar - Udaipur - Jodhpur
Deze bouwsteen voert je langs de mooiste plekken van Rajasthan, de bekende woestijnprovincie in het noorden van India. Je passeert statige paleizen uit de tijd van de Maharadja's en maakt een boottocht in de stad van romantiek, Udaipur. Op het platteland steken de felgekleurde sari's en tulbanden fel af tegen het barre landschap. Je beleeft de tijd van weleer in het oude fort in de blauwe stad Jodhpur. Dompel je onder in de mystiek van Rajasthan en waan je in het sprookje van duizend-en-één nacht. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van deze Rajasthan reis India bouwsteen.

Prinsheerlijk paleis op het platteland

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 299,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Deogarh paleis en platteland (tussen Pushkar en Udaipur)
Waan je voor twee nachten prins of prinses en slaap in dit mooie Maharadja paleis. Je verruilt de drukke steden voor even met een verblijf op het platteland. Verken de omgeving te voet en per trein; we regelen tickets voor een treinrit met een oude trein uit de jaren 30. Onderweg zie je dromerige dorpjes, ossenkarren en het plattelandsleven van deze regio. Ook is er genoeg tijd om te ontspannen. Neem een duik in het zwembad, drink een drankje op de binnenplaats of regel een massage. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van deze Prinsheerlijk paleis op het platteland bouwsteen Deogarh.
Deogarh paleis India reis
Curry koken tijdens India reis

Curry koken met de locals

Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
Reissom: € 108,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Chittorgarh (tussen Pushkar en Udaipur)
Chittorgarh staat bekend om zijn grote fort met kleine straatjes, tempels en paleizen. Hier hebben we een sfeervol hotel voor je gevonden dat wordt gerund door een vriendelijke Indiase familie. De familie houdt van koken en leert jou hoe je de lekkerste curry's moet bereiden. Daarna kun je genieten van je zelfgemaakte feestmaal. Stap op de fiets om het uitgestrekte fort verder te ontdekken want er is hier genoeg te zien. Daarna kun je je reis vervolgen met de rest van de Kamelen en Kastelen bouwsteen. Klik hier voor het dag-tot-dagprogramma van deze Curry koken met de locals in fort Chittorgarh.

Van waterpot tot sari: op safari

Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
Reissom: € 117,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Chandelao (tussen Udaipur en Jodhpur)
Veel reizigers bezoeken de steden, wij kiezen ervoor om op het platteland te verblijven. Bewonder de vrouwen in sari's met potten op hun hoofd en maak een praatje met de arbeiders op het veld. Je slaapt in een historisch fort middenin het dorp Chandelao. De eigenaar van het fort neemt je mee op jeepsafari en stelt je graag voor aan zijn dorpsgenoten. Hij is betrokken bij de omliggende dorpen en biedt werk aan de vrouwen uit de buurt. Zij maken prachtige sieraden en kleding, de opbrengst gaat naar hen. Dit was een van onze meest bijzondere ontmoetingen en we vinden het mooi om zo ons steentje bij te dragen. Klik hier voor Van waterpot tot sari: op safari.
Individuele India reizen - platteland Rajastan
Noord India reis Jaisalmer

Gouden stad in de woestijn

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 229,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Jodhpur - Jaisalmer
Een fata morgana aan de woestijnhorizon, zo wordt Jaisalmer ook wel genoemd. Dankzij de zandkleurige gebouwen oogt de stad sprookjesachtig goud. Als je vanuit Jaisalmer Fort over de uitgestrekte Tharwoestijn kijkt lonkt de vlakte. Je trekt per kameel de woestijn in, je gids neemt je mee van de gebaande paden. Al zittend op een zandduin zie je de zon ondergaan. De wereld om je heen verkleurt van geel naar vurig oranje naar zwart. ’s Avonds slaap je in een authentiek goudkleurige haveli in de oude stad. Zo beleef je het woestijnleven op zijn best. Klik hier voor een bezoek aan Jaisalmer, de Gouden stad in de woestijn.

Forten en kleihutten

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 239,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Jaisalmer - Bikaner - Mandawa - Jaipur
Wil je het noorden dieper induiken, reis dan verder langs woestijnsteden en kleidorpen. Deze regio wordt niet veel bezocht en geeft je een kijkje in het plattelandsleven in Rajasthan. Je reist van Jaisalmer terug naar Jaipur. Je leert de Indiase bevolking en cultuur beter kennen door de excursies die we onderweg voor je hebben ingepland. Een stadstour met lokale gids langs de gekleurde paleizen en slapen in een authentieke kleihut zorgen voor een kennismaking met ongerept India. Deze bouwsteen is tijdens je India reis ook prettig in te plannen als je liever niet per slaaptrein naar Jaipur reist. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van deze Rajasthan bouwsteen
Noord India reis - BikanerBijzondere, meer off-the-road bouwstenen vanuit Jaipur

Ranthambore - India reizen

De tijger en het fort

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 338,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Jaipur - Ranthambore (mogelijk tussen 1 oktober en 30 juni)
Ranthambore is een klassiek nationaal park op ongeveer 2 uur rijden van Jaipur. Het is niet alleen een van de mooiste nationale parken van India, het is ook een goede plek om tijgers in het wild te zien. Dominant op een rotsmassief ligt een gigantisch fort van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de meren met gazelles en krokodillen. Met een canterjeep rijd je door de natuur op zoek naar de gestreepte sluipende roofdieren. Naast tijgers kun je allerlei andere diersoorten ontdekken tijdens de safari's. Je maakt twee verschillende safari's en bezoekt het fort bij zonsondergang. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van deze Ranthambore India tijgers bouwsteen.

Haveli's en kameelkarren

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 219,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Jaipur - Mandawa - Jaipur
Heb je niet zoveel tijd om diep Rajasthan in te duiken, maar wil je toch graag proeven van deze kleurige woestijnprovincie tijdens je India reis, dan is deze bouwsteen een goede keuze. In de streek Shekawati liggen zogenaamde 'haveli's', koopmanshuizen van de trotse Marwari handelsheren met prachtige decoraties. Je overnacht in een charmante kleihut in het plaatsje Mandawa, dat haar culturele erfgoed in goede staat heeft kunnen houden. Een gids neemt je mee naar verschillende haveli’s en je bezoekt de kleurrijke bazaar. In de omgeving liggen kleine dorpjes waar het leven ongedwongen zijn gang gaat. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van dit verblijf in Mandawa, India platteland bouwsteen.
Shekawati tijdens je Noord India reis
Relaxen in Noord India

Relaxen in Rajasthan

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: vanaf € 245,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Narlai, Shahpura of Samode
Tijd voor ontspanning! We hebben een drietal plekjes voor je gevonden waar weinig toeristen komen en je een paar dagen kunt bijkomen van alle India indrukken. Ze liggen allemaal in Rajasthan dus een prima stop voor tijdens je reis of aan het einde van je reis. Slaap in een comfortabele tent, relax in de groene tuin, neem een duik in het zwembad of verblijf in een echt Maharadja paleis. Klik hier voor de verschillende mogelijkheden om te Relaxen in Rajasthan.


Bouwsteen van Jaipur naar Agra

Wereldwonderroute Jaipur - Agra

Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
Reissom: € 134,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Jaipur - Agra
Sinds 2007 is de Taj Mahal onderdeel van de lijst met Nieuwe Zeven Wereldwonderen uit de moderne tijd. Dit witmarmeren mausoleum is het ultieme bouwwerk voor de liefde, gemaakt door Shah Jahan voor zijn geliefde vrouw Mumtaz. Op de route van Jaipur naar Agra is de Taj Mahal zeker niet het enige spectaculaire wereldwonder om je door te laten overweldigen. Het is ongelofelijk hoeveel er op deze tweehonderd kilometer te zien is. Verken ondermeer het waterrijke natuurpark Bharatpur, de spectaculaire verlaten stad Fatehpur Sikri en het dromerige rode fort van Agra. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van deze Taj Mahal reis nabij Agra.
Taj Mahal - Individuele India reizen


Bouwstenen van Agra naar Varanasi

Ganges tijdens je Noord India reis

Overland van Taj naar Varanasi

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 262,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Agra - Orchha - Khajuraho
Naast de Taj Mahal is de heilige stad Varanasi een must om te zien tijdens je Noord-India reis. Met deze bouwsteen reis je vanuit Agra overland met auto en dagtreinen richting Varanasi. Onderweg overnacht je in het plattelandsdorp Orchha, waar grootse tempels en paleizen dromerig aan de rivier staan. Dan ga je door naar Khajuraho, een roemruchte site met ondeugende sculpturen. De bouwsteen biedt een alternatief voor mensen die niet per nachttrein tussen Agra en Varanasi willen reizen, en graag wat verder willen kijken dan alleen de populaire en meest toeristische highlights van Noord-India. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van deze reis van Agra via Orcha naar Varanasi bouwsteen.

Heilige taferelen aan de Ganges

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 203,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Varanasi
Varanasi is een plaats die alle zintuigen op scherp zet: het is er druk, vies, warm en chaotisch. De stad is gebouwd op de oevers van de heilige rivier de Ganges en gelovigen komen vanuit alle windstreken naar Varanasi om de riviergodin te eren. Er wordt gebeden, geofferd, gewassen en ook gecremeerd. Een boottochtje langs de ghats (trappen gelegen aan de Ganges) in de optrekkende mist van de vroege ochtend zul je nooit meer vergeten. Dompel jezelf onder in het échte India... Klik hier voor het dag-tot-dag programma van deze Varanasi bouwsteen.
Varanasi - Noord India reizen
India Nepal overland - Noord India reizen

In Boeddha's voetspoor

Reisduur: 2 dagen, 1 nacht
Reissom: € 260,- p.p. bij 2 personen
Je ziet: Varanasi - Lumbini (Nepal)
Wil je je Noord-India reis met Nepal combineren, dan is deze bouwsteen een ideale verbinding. Je reist per privé auto met chauffeur van Varanasi in India overland naar Lumbini in Nepal. Je bespaart hier tijd en geld mee, aangezien je op deze manier niet via Delhi naar Kathmandu hoeft te vliegen. Onze chauffeur helpt je met de formaliteiten en brengt je veilig naar Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha. Tussen de pelgrims loop je langs de verschillende tempels en zie je de voetstap van Boeddha. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van deze India Nepal overland bouwsteen.

 

 


India online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.