Rondreis India online
Home > Bouw je reis > Bouwstenen > Bouwstenen Zuid-India > Backwaters en wildlife
Backwaters van Kerala

Backwaters en wildlife

Kerala is de meest exotische provincie van India. Je vindt er rijstvelden, palmbomen en natuurlijk het bekende netwerk van kanalen in de Backwaters. In het ongerepte Periyar Nationaal Park ga je op zoek naar wilde olifanten. Vervolgens vaar je door de paradijselijke Backwaters op je eigen houseboat. Wij vonden dit een van de hoogtepunten van onze reis door Zuid-India. Onderweg zie je mensen die aan het werk zijn op de rijstvelden, kinderen die in het water spelen en kooplui op bootjes met handelswaar.

Tijdens de bouwsteen laten we je op een bijzondere manier kennis maken met de specerijen van de kruidige keuken van deze streek. In Thekkady krijg je een rondleiding op een specerijen plantage door de enthousiaste eigenaar. Daarna leer je hoe je met die specerijen een heerlijke maaltijd kunt maken en schuif je aan bij de familie van je gastheer voor een echt Zuid-Indiaas feestmaal.
Reisduur 4 dagen - 3 nachten

Overnachten

op een houseboat en in een knus bed en breakfast (foto's)

Reissom € 399,- p.p. bij 2 personen (authentiek)
€ 557,- p.p. bij 2 personen (heritage)
Inclusief overnachtingen met ontbijt (op de houseboat alle maaltijden), vervoer en excursies
Vervoer per airco privé-auto Exclusief

overige maaltijden, internationale vlucht

Reis aanvragen reisvoorstel aanvragen Kaart kaart India

Dag 1 - Spice Tour in Thekkady

’s Morgens word je door de chauffeur opgehaald bij je hotel in Cochin en rijd je landinwaarts naar het plaatsje Thekkady. Slingerend stijg je met de auto naar een aangename hoogte, waar de avonden verkoelend zijn. De reis duurt ongeveer 6 uur en onderweg heb je uitzicht op de groene theeplantages. Je slaapt in Thekkady 2 nachten in een knus bed en breakfast hotel met een paar kamers.

’s Avonds maak je kennis met de kruidige keuken van Kerala tijdens de Spice Tour. De eigenaar van een van de mooiste specerijentuinen van Kerala geeft je een rondleiding over zijn plantage. Hij kan erg boeiend vertellen over alles wat er groeit. Tijdens een kookdemonstratie laat hij zien hoe je de specerijen kunt gebruiken om een typische maaltijd uit Kerala te maken. Als je het leuk vindt, kun je zelf ook meehelpen met het bereiden van het eten. Daarna neem je plaats voor het diner en kun je, samen met de eigenaar en zijn familie, genieten van je zelfgemaakte feestmaal.
Thekkady
Periyar National Park

Dag 2 - Olifanten aan de oever

De zon is nog maar net op, wanneer je wordt opgehaald bij je hotel en naar de poort van het park wordt gebracht. Samen met een gids bezoek je te voet het Periyar Nationaal Park. De wandeling duurt zo'n 3 uur en gaat door het heuvelachtige landschap. Je kunt hier veel soorten dieren zien, zoals herten, otters, bizons, apen en beren. Maar hét spektakel van Periyar zijn de wilde olifanten. Met een beetje geluk kun je ze zien rondlopen.

De middag heb je ter vrije besteding. Als je het leuk vindt, kun je een demonstratie van Kalaripaitu bijwonen. Dit is een oude Zuid-Indiase vechtsport, gebaseerd op bewegingen uit de dierenwereld. Na de demonstratie krijg je een heerlijk diner voorgeschoteld met gerechten die typsich zijn voor de streek. Je kunt ook gaan voor een lekkere massage om de inspannende dag ontspannen af te sluiten. Heb je interesse in een van deze activiteiten dan kun je dit zelf ter plaatse bij het hotel regelen.

Dag 3 - Het leven langs de exotische waterwegen

Vandaag vertrek je vanuit Periyar richting Alleppey. Rond het middaguur ga je per authentieke houseboat de Backwaters in. Deze omgebouwde rijstboot is de ideale manier om te genieten van dit waterwegenparadijs. De oevers staan vol palmen en je ziet vrolijk zwaaiende mensen, die aan het werk zijn op de rijstvelden. Onderweg bezoek je een aantal dorpjes waaronder een met een 400 jaar oude kerk. Je zult er zeker niet de enige toerist zijn maar het is wel leuk om even aan land te gaan en de dorpjes te bezoeken. Je vaart op een rustig tempo door de kanaaltjes, zodat je alle tijd hebt om het leven op en langs het water aan je voorbij te zien trekken.

Je slaapt aan boord van je houseboat aan de oever van een romantisch meer. Net zoals hotels, vind je houseboten in alle soorten en maten. Wij hebben gekozen voor een charmante houseboat, met een slaapkamer met airconditioning, een kleine badkamer met toilet en douche en een keukentje. Alle maaltijden aan boord zijn inbegrepen. De kok zet je heerlijke, uitgebreide maaltijden voor, met bij het diner natuurlijk vers gevangen vis.
Backwaters India - Houseboat
Op de houseboat in de Backwaters

Dag 4 - Backwaters, einde van de bouwsteen

Vanochtend vaar je in alle rust terug naar het punt waar je aan boord van de houseboat bent gegaan. Vanuit hier kun je verder reizen naar Madurai met de bouwsteen Levende tempels van het zuiden. Nergens zie je zo'n verscheidenheid aan tempels met gekleurde beelden als in Tamil Nadu, het mystieke episch centrum van India.

Wil je even bijkomen van alle indrukken van je reis door India? Reis dan vanuit de backwaters naar de strandplaats Kovalam. Tijdens de bouwsteen Ayurveda aan palmenstrand slaap je in een sfeervolle bungalow aan een zandstrand met wuivende palmen. Kovalam is het bekendste strand van Kerala en waarschijnlijk ook het mooiste, met leuke winkeltjes en visrestaurants. Kovalam is bovendien de ideale plaats voor een lekkere Ayurvedische massage.

Kijkje in onze authentieke accommodaties (zoals in de tekst beschreven)

Houseboat op de Backwaters
Houseboat op de Backwaters
Je houseboat van binnen
Je houseboat van binnen
Bed en breakfast in Periyar NP
Bed en breakfast in Periyar NP

Je kunt ook iets luxer verblijven, hieronder een indruk ons heritage hotel in Thekkady

Heritage hotel in Periyar NP
Heritage hotel in Periyar NP
Hotelkamer in heritage hotel
Hotelkamer in heritage hotel
Zwembad van je hotel
Zwembad van je hotel


Deze bouwsteen aanvragen
of
Terug naar het bouwstenen overzicht voor Zuid-India reizenIndia online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.